Paikallisuutiset

Koronaan altistuminen Vuokatin Sokos hotellissa – Kainuulaisia kehotetaan erityiseen huolellisuuteen suositusten noudattamisessa

Koronatartunnan saanut henkilö on ruokaillut Sokos Hotel Vuokatin aamupalalla 23.2.2021 klo 9:00-9:30 välisenä aikana. Ajankohtana paikalla on ollut runsaasti asiakkaita. Henkilöllä on ollut puhelimessaan koronavilkku, josta hälytyksen saaneita pyydetään olemaan yhteydessä tartunnanjäljitykseen; koronavilkku@kainuu.fi josta heidät ohjataan koronatestiin. Sokos Hotel Vuokatti on informoinut asiakkaitaan tapauksesta.

Kyseisenä ajankohtana paikalla olleita pyydetään hakeutumaan koronatestiin, mikäli ilmenee lieviäkin oireita.

Torstaina 25.2. todettu yksi koronatartunta jo karanteenissa olleella, sekä yksi tapaus ulkopaikkakuntalaisella. Otanmäen Skoda Transtech-tehtaan tartuntaan liittyen ei ole tullut uusia tapauksia, kaikkien altistuneiden testit ovat negatiivisia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koronarokotusten ajanvarauksessa edelleen ruuhkaa. Koronarokotuksissa on tällä viikolla vuorossa 1941 ja sitä ennen syntyneet. Koronarokotuksen ajanvarauksen takaisinsoitossa on edelleenkin ruuhkaa ja luvattu 1-3 vuorokauden takaisinsoitto ei kaikissa tapauksissa toteudu tällä hetkellä. Kainuun sote pyytää ajanvaraukseen soittaneilta kärsivällisyyttä.

Hallituksen päätökset 8.3. alkavista uusista rajoituksista eli sulkutoimista koskevat kiihtymis- ja leviämisvaiheessa olevia sairaanhoitopiirejä. Kainuu on toistaiseksi perustasolla ja tämän hetken tilanteen mukaan sulkutoimet eivät koske Kainuuta. Tilanne voi kuitenkin muuttua, muutama uusi tartuntatapaus nostaa Kainuun kiihtymisvaiheeseen, joka tarkoittaa että myös Kainuu on mukana alkavissa sulkutoimissa.

– Vältetään matkustamista kiihtymis- ja leviämisvaiheessa oleville alueille sekä ulkomaille. Muistetaan myös kokoontumisrajoitukset, hygieniakäytännöt ja käytetään maskia, sekä ehdottomasti pidetään turvaväli, joka on paras keino estää taudin leviäminen. Näillä keinoin saamme varmimmin Kainuun pidettyä perustasolla ja vältämme tiukemmat rajoitustoimet, ohjeistaa Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari .

Päivitetty 26.2.2021 kello 15.27: Lisätty tieto koronatartunnan saaneesta henkilöstä Sokos Hotel Vuokatin aamupalalla 23.2.2021.

Maskisuositus yli 12-vuotiaille pysyy ennallaan.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä