Paikallisuutiset

Kajaanilaiset tekivät pontikalla tienestiä, sillä se maistui markkinaväelle ‒ tarinoita korpikuusen kyynelistä Kainuun museon kesänäyttelyssä

Kainuun museon galleriahuoneessa on tänä kesänä pääosassa viinan poltto.

Puinen viinalekkeri on peräisin 1800-luvulta. Se on esillä Kainuun museon Korpikuusen kyyneleet – Pontikan historiaa -näyttelyssä. Kuva: Veera Kontula

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Viinankeitto oli Kainuussa tuttua jo 1600-luvulla. Kajaanilaiset tekivät kotipoltolla tienestiä etenkin markkinoiden aikaan, kun he myivät tuotteitaan markkinaväelle.

Eurooppalaiset oppivat tislaamaan viinaa keskiajalla. Suomalaiset keittelivät viinansa aluksi muualta tuodusta viinistä, mutta pian no

Kommentoi  (0) Ilmoita asiavirheestä