Paikallisuutiset

Peruna on lähiruokaa parhaimmasta päästä. Kuva: Tiina Tapio

Asiaa potusta: Meikäläistä perunaa arvostetaan — ekologinen monen muun ruoan kaveri

Pohjoisen alueen tuottajia kootaan yhteen, sillä Oulu2026-juhlavuoden ohjelmassa korostuu pohjoinen ruokakulttuuri. Nyt esiin nousee pottu, joka on tärkeä osa ruokalautastamme. Kainuussa tuotettu -merkki on eräs tapa tuoda esiin paikallista ruokaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Peruna edustaa lähiruokaa ja sitä viljellään lähes kaikkialla Suomessa. Erityisesti pohjoisessa potun viljelyllä on pitkät perinteet.

– Peruna viihtyy erinomaisesti, ja se kasvaa läpäisevässä ja kuohkeassa maassa, mutta myös lehtikasassa, metsässä tai jopa ämpärissä, toteavat tiedotteessaan ProAgria

Kommentoi  (0) Ilmoita asiavirheestä