Paikallisuutiset

AVI jatkoi määräystä tehostetuista terveysturvallisuustoimista erilaisissa tiloissa

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston (PSAVI) on jatkanut tartuntatautilain mukaista määräystä tehostetuista terveysturvallisuustoimista Kainuun alueella 19. maaliskuuta saakka.

Määräys velvoittaa tilojen hallinnasta vastaavia ja niitä toiminnassaan käyttäviä ehkäisemään tiloissaan asiakkaiden lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä. Toimijan pitää laatia toteutuksesta kirjallinen suunnitelma ja pitää se tilassa osallistujien näkyvillä.

Määräys koskee tiloja, joita käytetään sisällä yli 10 asiakkaan tai osallistujan samanaikaiseen oleskeluun tai rajatuissa ulkotiloissa yli 50 asiakkaalle tai osallistujalle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Se koskee myös asiakas- ja osallistujamäärän vaikuttamatta liikunta- ja urheilutiloja sekä ryhmäharrastustoimintaa. Niitä ovat muun muassa ryhmäliikunta, kontaktilajit, ja kuntosalit sisätiloissa, uimahallit ja kylpylät, tanssi- ja kuoro-, harrastajateatteritoiminta, sisäleikkipaikat ja kauppakeskusten oleskelutilat.

Päätös velvoittaa useita yksityisiä ja julkisia toimijoita, esimerkiksi yhtiöitä, elinkeinonharjoittajia, säätiöitä, yhdistyksiä, kuntia, kirkkoja, julkislaitoksia ja yliopistoja. Ei kuitenkaan ravintolatoimintaa, oppilaitoksia, varhaiskasvatusta, ammattiurheilua, valtion laitoksia tai yksityiselämään kuuluvaa toimintaa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä