Mielipiteet

Ehdokkaan mielipide: Metsätalouden edellytykset turvattava!

MIELIPIDE Eduskuntavaalien lähestyessä kiihtyy myös keskustelu metsätalouden hakkuiden kestävästä tasosta ja luonnon monimuotoisuudesta. Lisäksi Euroopan unionin ennallistamissuunnitelmat luovat epävarmuutta metsäsektorille. Kainuussa lisämaustetta keskusteluun tuovat Metsähallituksen hallinnoivat valtion metsät ja viime vuosina lisääntynyt rahastoyhtiöiden omistus metsäpinta-alasta. Ovatko metsätalouden päätökset ollenkaan kainuulaisten omissa käsissä vai tehdäänkö päätökset muualla?

Keskustan vaalilupausten kymppilista pitää sisällään lupauksen varmistaa ruoantuotannolle ja metsätaloudelle parhaat edellytykset. Tästä on helppo pitää kiinni kainuulaisena metsänomistajana myös eduskuntavaalien jälkeen. Käytännön toimenpiteinä tämä tarkoittaa mm. muutoksia lunastuslakiin sähkölinjojen korvauksissa, ennallistamis- tai suojeluvaateiden kumoamista ja yksityisomistuksen vahvistamista metsäkiinteistöjen kaupoissa. Tällä tavalla turvataan myös metsäteollisuuden meneillään olevat investoinnit Kainuussa ja pitkäjänteinen kehittäminen sekä metsänhoidossa, että puuta käyttävien yritysten näkökulmasta.

Tämä ei vie pohjaa metsien monimuotoisuudelta tai metsien moninaiskäytöltä luonnontuotteiden, matkailun tai jokamiehenoikeuksien osalta. Kainuu on aina elänyt metsästä ja näin on jatkossakin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Teuvo Hatva

eduskuntavaaliehdokas (kesk.)

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä