Mielipiteet

Ehdokkaan mielipide: Omaishoitajat ovat meidän voimavara

MIELIPIDE Omaishoitajia on meillä Suomessa on noin 350000, mutta jopa miljoona ihmistä huolehtii ainakin jossain määrin läheistensä asioista. Reilu 50000 on tehnyt lakiin perustuvan omaishoitosopimuksen. Omaishoitajien työ on arvokasta ja kustannustehokasta.

Voinee todeta, että aika heikosti kävisi, jos kaikki omaishoitajat kieltäytyisivät yhtäkkiä tästä hyvin sitovasta tehtävästään. Hoivapaikoista on jo nyt kova pula, omaishoitajien ansiosta valtava hoivapaikkojen määrä on huomattavasti pienempi.

Yhteiskunta tukee omaishoitajien työtä mm. pienellä rahallisella korvauksella ja tilanteesta riippuen 2-3 vapaapäivällä kuukaudessa. Kun huomioi työn sitovuuden, nämä korvaukset tuntuvat varsin pieniltä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Olen keskustellut lukuisten omaishoitajien kanssa. Linja vaikuttaa olevan sama. Väsyneet omaiset hoitavat läheisiään sisukkaasti ja suurella sydämellä.

Meidän on lisättävä keinoja tukea tätä arvokasta työtä. Mielestäni vapaapäivien määrää pitäisi lisätä. Jokaisella tulisi aidosti olla se mahdollisuus päättää, miten paljon hoidettavia asioita kukin jaksaa kantaa. Rahallinen korvaus pitäisi olla suurempi. Olisiko mahdollista siirtyä myös jonkinlaiseen kevyeen palveluasumiseen, jossa tuki olisi aina tarvittaessa saatavilla. Pidetään huolta meidän omaishoitajista.

Riikka Seppänen

Eduskuntavaaliehdokas SDP

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kuhmo

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä