Paikallisuutiset

Ensimmäinen rokotuskierros Kainuussa valmiina mahdollisesti elokuussa – rokotteita tulee vähemmän

Kainuulaisten rokotustahti hidastuu kesän kynnyksellä, koska Kainuu saa vähemmän koronarokotteita kuin aiemmin. Se merkitsee samalla myös sitä, että toukokuussa uusia koronarokoteryhmiä käynnistyy aiempaa vähemmän.

Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari arvioi, että yli 16-vuotiaat olisi rokotettu Kainuussa kertaalleen elokuun lopussa.

Kainuuseen saadaan rokotevalmisteita noin 2 000 annosta viikossa, joista osa käytetään ensimmäisen rokoteannoksen saaneiden tehosterokotuksiin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Toinen rokote annetaan 12 viikkoa ensimmäisen jälkeen eli toukokuussa vuorossa ovat helmikuussa rokotteen saaneet sote-ammattilaiset, vanhemmat ikäluokat ja laitosasukkaat.

Seuraava rokotettava uusi ryhmä ovat 1962–1971 syntyneet, joiden ajanvaraus avattaneen lähiviikkoina.

– Rokotetoimitusten jakoperusteita on muutettu siten, että Kainuun osuus on aiempaa pienempi, mutta vastaavasti toimituserät ovat hieman kasvaneet. Aloitettavien rokotusten viikkovauhti on noin 3 prosenttia väestöstä. Tämän mukaan yli 16-vuotiaiden ensimmäisen kierroksen rokotukset Kainuussa olisivat valmiina elokuun lopussa, Koukkari arvioi soten tiedotteessa.

Yli 70-vuotiaista kainuulaisista on nyt rokotettu 90 prosenttia, 65–69-vuotiaista 60 prosenttia ja 60–65-vuotiaistakin 42 prosenttia. Kainuun kunnissa asukkaista on rokotettu kertaalleen Puolangalla 45,3, Hyrynsalmella 45,1, Ristijärvellä 45,0, Suomussalmella 41,3, Kuhmossa 40,1, Paltamossa 32,3, Sotkamossa 31,5 ja Kajaanissa 29,8 prosenttia asukkaista. THL:n tilasto on päivitetty sunnuntaina.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Astraa myös toinen annos

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeen mukaan 1956 tai sitä ennen syntyneet AstraZenecalla rokotetut saavat myös 2. annoksen samalla valmisteella. 1957 syntyneet ja sitä nuoremmat ensimmäisenä rokoteannoksena AstraZenecaa saaneet saavat toisena annoksena mRNA-valmisteen.

Koukkari muistuttaa, että iän tai taustasairauksien myötä riski vakavaan koronatautiin kasvaa.

– Kehotamme erityisesti nyt vuorossa olevia 1961 tai sitä ennen syntyneitä ja kaikkia riskiryhmään kuuluvia varaamaan rokoteajan.

Aikoja on varattavissa tällä hetkellä seuraavan kolmen viikon jaksolle. Vapaita aikoja nettivaraukseen lisätään rokotteiden saatavuuden mukaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ei uusia koronatartuntoja

Kainuussa ei ole löydetty uusia koronatartuntoja. Edellinen positiivinen testitulos on todettu yli viikko sitten. Aiempien ryppäiden jäljiltä ilmaantuvuus on tällä hetkellä 18 (per 100 000 asukasta / 14 vrk).

Korona

Rokotusajat

Koronarokotuksiin voivat nyt varata ajan:

• 1961 ja sitä aiemmin syntyneet. Ajanvaraus Omasote-palvelun valikosta paikkakuntansa iänmukaiset koronarokotukset. Rokotteena on Pfizerin tai Modernan mRNA-valmiste.

• 2005 tai sitä aiemmin syntyneet riskiryhmään 1 ja 2 kuuluvat. Ajanvaraus Omasote-palvelun valikosta paikkakuntansa riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvien koronarokotukset. Rokotteena on Pfizerin tai Modernan mRNA-valmiste.

Varaus- ja muut ohjeet on koottu Kainuun soten infosivulle sote.kainuu.fi/koronarokotukset.

Ajanvarausnumeroon 044 709 3788 pyydetään soittamaan vain, mikäli nettiajanvaraus ei ole mahdollista.

Koronarokotusten ajavanvaraus auki 1943 syntyneille ja sitä vanhemmilleKoronarokotuksien ajanvaraus avautuu tänään 1943 syntyneille ja sitä vanhemmille sekä yli 16-vuotiaille, joilla on Downin syndrooma.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä