Paikallisuutiset

Ensimmäisestä Kainuussa havaitusta koronatartunnasta tasan vuosi

Koronatorjunta on yhteistyötä, muistuttaa Kainuun sote ja kiittää maakunnan asukkaita, viranomaisia sekä muita toimijoita yhteistyöstä koronatorjunnan onnistumisessa.

Kainuun maakunnan alueella ei ole tiedossa uusia tartuntoja sunnuntaiaamuun mennessä. Eilen Kainuuseen on tilastoitu yksi muualla Suomessa asuvan henkilön koronatartunta. Aiemmista Terrafamen, Kajaanin lyseon tai Kainuun prikaatin tartunnoista ei ole uusia tietoja. Kainuun alueella on edelleen voimassa koronaepidemian perustason rajoitukset, ohjeet ja suositukset.

Tasan vuosi sitten (28.3.2020) Kainuussa todettiin ensimmäiset koronatartunnat. Pandemia on edennyt maakunnassa verrattain maltillisena, ajoittaisesta kiihtymisestä huolimatta. Tilanteen pitkittyessä nousee esiin myös kysymyksiä torjuntatoimien välttämättömyydestä tai menettelytavoista, vaikka Kainuussa ei ole jouduttu erityisen voimakkaisiin rajoitustoimiin.

Koronaviruksen aiheuttama sairaus on luokiteltu kuuluvaksi yleisvaarallisiin tartuntatauteihin, joka voi aiheuttaa tartunnan vaaran toiselle henkilölle. Tämän vuoksi torjuntatyön järjestämisessä sekä sairastuneiden jäljittämisessä noudatetaan tartuntatautilain toimivaltuuksia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Viranomaisilla on oikeus ja velvollisuus ryhtyä tarvittaviin toimiin taudin leviämisen estämiseksi. Kainuun sote muistuttaa, että myös sairastuneen tai sairastuneeksi epäillyn velvollisuutena on toimia vastuullisesti ja auttaa tartunnanjäljitystä tartunnan yksityiskohtien selvittämiseksi.

Poikkeuksellisten aikojen edelleen jatkuessa Kainuun sote haluaa kiittää maakunnan asukkaita, viranomaiskumppaneita ja muita toimijoita kärsivällisestä yhteistyöstä koronatorjunnan onnistumisessa. Vaikka yleistä väsymistä yhteiskunnassa on havaittavissa, myös toivoa normaalimmista ajoista on rokotteiden myötä jo näkyvissä.

Koronatilanne on Kainuussa perustasolla.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä