Paikallisuutiset

Huoltovarmuuskeskus: Koululaisten koronakotitestien jakelu kunnille käynnistyy

Osaan Kainuun kuntia koronakotitestejä lähetetään tämän ja ensi viikon aikana. Lastin lämpötila ei saa laskea missään vaiheessa alle +3 asteen. Ehdotus jakelun määräksi on 5 testiä/oppilas tai henkilökunnan jäsen

Huoltovarmuuskeskus (HVK) käynnistää koululaisten ja toisen asteen opiskelijoiden koronatestien jaon kunnille ja kuntayhtymille. Testien jakojärjestyksessä huomioidaan muun muassa taudin ilmaantuvuus alueella, oppilaiden talvilomien ajoittuminen ja logistiikan tarkoitusmukainen järjestely.

Tämän ja ensi viikon aikana testejä lähtee osaan Kainuun, Uudenmaan, Satakunnan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan kuntia sekä Ahvenanmaalle. Testien toimitukset eri puolille maata jatkuvat viikolle 10.

Koronatestien jakoa ohjaa sosiaali- ja terveysministeriö (STM).

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

HVK on tilannut STM:n pyynnöstä koronan pikatestejä toimitettavaksi koululaisten käyttöön. Testejä on saapunut maahan viikon mittaan ja lisää tulee koko ajan.

– Testit lähtevät suoraan lentokentältä ja toimitetaan kuntien ja kuntayhtymien ilmoittamiin pisteisiin. Logistiikan ja testien vastaanottamisen kannalta haastavaa on, että lastin lämpötila ei saa laskea missään vaiheessa alle +3 asteen, viestittää Huoltovarmuuskeskus.

HVK:n toimeksiantoon kuuluu testien hankinta ja logistiikka jakelijoille asti. Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos ehdottaa jakelun määräksi 5 testiä/oppilas tai henkilökunnan jäsen testausohjeeseen perustuen.

HVK on työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalan laitos, jonka tehtävänä on maan huoltovarmuuden ylläpitämiseen ja kehittämiseen liittyvä suunnittelu ja operatiivinen toiminta. Huoltovarmuuskeskuksen tehtävänä on yhteistyössä muiden viranomaisten ja elinkeinoelämän kanssa varmistaa, että yhteiskunnalle kriittisimmät järjestelmät toimivat kaikissa tilanteissa.

Testien toimitukset eri puolille maata jatkuvat noin kuukauden eli viikolle 10. Kuvassa kaupan koronakototestejä.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä