Paikallisuutiset

Jatkossa rokotuksia tarjotaan 5 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille

Lisää terveydenhuollon ammattiryhmiä mukaan koronarokotuksiin

Jatkossa laboratoriohoitajat, lähihoitajat ja perushoitajat voivat antaa koronavirusrokotteita. Rokotuksia tarjotaan jatkossa 5 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille henkilöille ja rokottamisjärjestys poistetaan. Valtioneuvosto päätti keskiviikkona 22.12. vapaaehtoisista covid-19-rokotuksista annetun asetuksen 2. ja 3. pykälän muuttamisesta. Asetus tulee voimaan 23.12.2021.

Muutoksen myötä laboratoriohoitaja (bioanalyytikko AMK-koulutus) sekä sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon, lähihoitajatutkinnon sekä aikaisemman perushoitajatutkinnon suorittaneet ovat oikeutettuja antamaan rokotuksia. Muutoksella turvataan koronavirusrokotusten etenemistä mahdollisimman tehokkaasti. Koronavirusrokotusten antamisen edellytyksenä on, että mainituilla ammattihenkilöillä on riittävä lääkehoidon osaaminen ja asianmukainen rokotuskoulutus.

Asetukseen lisätään uutena ryhmänä 5–11-vuotiaat. Jatkossa rokotuksia tarjotaan 5 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille henkilöille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Rokottamisjärjestys poistetaan asetuksesta. Rokottamisjärjestyksestä säädettiin vuonna 2020 kun rokotteita oli saatavilla vain rajoitettu määrä kerrallaan. Haavoittuvimpien ryhmien tarkoituksenmukaisesta rokottamisesta tulee jatkossakin pitää huolta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistuksen mukaisesti.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä