Paikallisuutiset

Joulun jälkeen Vuokatin matkailijoilla ilmennyt lisää tartuntoja

Katinkullan lomakohteessa Vuokatissa joulun ja uuden vuoden aikana lomailleilla ulkopaikkakuntalaisilla henkilöillä on todettu useita uusia koronatartuntoja.

Sairastuneet ovat jo palanneet kotiin, ja tiedot on saatu sairastuneiden kotipaikkakuntien tartunnanjäljityksestä.

Kyseessä on eri seurueisiin kuuluvia henkilöitä, jotka ovat sairastuneet lomaillessaan tai kotiin palattuaan. On mahdollista, että tapaukset liittyvät ensimmäiseen 21. joulukuuta alkaneeseen tartuntaketjuun, mutta varmuutta asiasta ei ole.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Sairastuneet ovat liikkuneet alueella todennäköisesti tartuttavina 27.12 – 1.1, mutta tarkempia altistumispaikkoja tai ajankohtia ei voida täsmentää, kerrotaan Kainuun soten tiedotteessa.

Katinkullan lomakohteen ravintolat ja muut palvelut noudattavat soten mukaan tarkoin koronavarotoimia ja edellyttävät myös asiakkailtaan näiden noudattamista.

Kainuussa matkailijoilla havaitut tartunnat osoittavat, että varotoimet ovat tarpeellisia.

Lisäksi tartunnanjäljityksen viiveiden pidentyessä leviämisriski kasvaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tämän vuoksi testeihin tulee hakeutua välittömästi lievienkin oireiden ilmaannuttua ja rajoittaa kontaktit minimiin, kunnes tulokset ovat selvillä, Kainuun sotesta ohjeistetaan.

Matkailijoiden pitää toimia myös vastuullisesti ja noudattaa ohjeita ja määräyksiä.

– Mikäli alueella liikkuneet ovat saaneet Koronavilkku-hälytyksiä, heitä pyydetään ottamaan yhteyttä ensisijaisesti omaan terveyskeskukseensa. Lievissäkin koronaan viittaavissa oireissa pitää hakeutua testattavaksi, evästetään Kainuun soten tiedotteessa.

Matkailijoiden pitää toimia vastuullisesti ja noudattaa ohjeita ja määräyksiä, muistutetaan Kainuun sotesta.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä