Paikallisuutiset

Kainuun koronatilanne kehittynyt "erittäin huolestuttavaan suuntaan" – kaikki eivät ole noudattaneet karanteenia

Myös 2. koronarokotteen peruuntumiset mahdollisia, jos annostoimitukset vielä vähenevät.

Kainuun ja erityisesti Kajaanin koronatilanne on kehittynyt erittäin huolestuttavaan suuntaan. Kainuun sotessa huolta herättää useiden erillisten joskin pienten ryppäiden ilmaantuminen ja karanteenimääräysten noudattamatta jättämiseen liittyvä ryväs.

– Tartunnoista pieni osa liittyy maahantulotestaukseen ja edustaa osaltaan toimivaa ja terveysturvallista matkustusprotokollaa, kerrotaan Kainuun soten tiedotteessa.

Tautitapausten määrän voi odottaa edelleenkin lisääntyvän.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Maahantulo Schengen-alueella vapautuu niille, joilla on rokotus- ja tautitodistus. Lisäksi kotimaan matkailu lisääntyy kesälomakaudella.

Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari  muistuttaa, että korona ei ole poistunut keskuudestamme ja varotoimivaateet, turvavälisuositukset ja yleinen maskisuositus ovat edelleen voimassa.

– Maakunnallinen ja valtakunnallinen rokotuskattavuus riittävät vähentämään kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevia, mutta ei likimainkaan laumasuojaan. Heinäkuun osalta tilanne ei parane oleellisesti, varoittaa hän.

Mikäli ilmaantuvuus nousee tasolle 25 / 100 000 / 14 vrk ja alkuperältään tuntemattomien tartuntaketjujen määrä kasvaa, voi AVI edelleen määrätä aiemman kaltaisia rajoitteita. Nyt ilmaantuvuus on 15,3 / 100 000 / 14 vrk. Lukema heijastelee 17. kesäkuuta mennessä ollutta tilannetta. Koukkarin mukaan vaaditaankin malttia ja varovaisuutta, jotta kesä 2021 ei pääty mahalaksuun.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kesällä Suomeen tulee ennakoitua vähemmän koronarokoteannoksia, ja ensimmäisen annoksen koronarokotukset on toistaiseksi keskeytetty. Myöskään uusia aikoja ensimmäiseen rokotteeseen ei toistaiseksi anneta.

Saapuvat rokoteannokset riittävät tehosteannoksiin, jotka Kainuun sote pyrkii toteuttamaan suunnitellusti ajanvarausten mukaan, mutta jos toimitusmäärät edelleen laskevat, ovat toisenkin annoksen peruutukset mahdollisia.

Kainuun soten koronarokotusten ajanvarauslinja on toistaiseksi suljettu. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan paikallislehdissä ja Kainuun soten omilla nettisivuilla.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä