Paikallisuutiset

Kainuun prikaatissa neljä uutta koronatapausta

Kainuun prikaati on tiedottanut neljästä uudesta eilen todetusta positiivisesta varusmiesten testituloksesta.

Kuhmossa Vartiuksen rajanylityspaikalla koronatestaus on ollut käynnissä joulukuusta lähtien. Testauskattavuus on tällä hetkellä käytännössä 100 prosenttia, eikä havaittuja tartuntoja ole ollut lähes kahteen kuukauteen.

Kainuun koronakoordinaatioryhmä sekä Kainuun soten ja kuntien yhteinen johto- ja tiedotuskeskus ovat todenneet alueen olevan edelleen epidemian perustasolla. Ilmaantuvuus on 18 (per 100 000 asukasta / 14 vrk) ja positiivisten testien osuus 0,5 prosenttia. Jäljitysprosentti on sata.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tilanne on rauhallisempi kuin yksittäinen ilmaantuvuusluku kertoo. Prikaatilla olevat sairastavat siellä, eivätkä tosiasiallisesti vaikuta alueeseen. Varsinaisia väestössä olevia yksittäisiä tartuntoja on edelleen vähän. Ja sellaisena tilanne voidaan myös pitää noudattamalla ohjeita, toteaa pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari .

Muiden maakuntien alueella koronatartuntoja on edelleen runsaasti. Matkailua on erityisen paljon pääsiäisen aikana, jolloin myös riski koronatartuntojen leviämiselle kasvaa. Kainuulaisia sekä alueella lomailijoita pyydetään noudattamaan voimassa olevia rajoituksia, ohjeita ja suosituksia.

Tärkein ohje on viettää pääsiäistä omassa perhe- tai lähipiirissä ja minimoida muut lähikontaktit. Kainuussa on voimassa enintään 20 henkilön yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoituspäätös 25.4.2021 saakka.

Kainuun keskussairaalan koronatestaus palvelee myös pääsiäispyhinä joka päivä ajanvarauksella kello 8 – 19.30 (ajanvaraus numerosta 040 165 0020). Lisätietoja löytyy Kainuun soten verkkosivuilta sote.kainuu.fi/koronainfo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Rokotukset jatkuvat 1949 syntyneille sekä 1952 - 56 syntyneille riskiryhmäläisille.

Koronarokotusten takaisinsoittopalvelussa on edelleen yli tuhat puhelua jonossa, joita puretaan mahdollisimman pian. Ensisijainen ajanvaraustapa on Omasoten nettipalvelussa, jonka kautta voi valita parhaiten sopivan ajan: –1949 tai aiemmin syntyneet valitsevat Omasote-palvelusta paikkakuntansa "iänmukaiset koronarokotukset". Ajan voi varata myös ajanvarausnumerosta 044 709 3788. Ja 65–69-vuotiaat sairautensa perusteella rokotusvuorossa olevat valitsevat Omasote-palvelusta paikkakuntansa "riskiryhmäläisten koronarokotukset". Ajan voi varata myös ajanvarausnumerosta 08 718 9903.

Yksityiskohtaiset varausohjeet löytyvät infosivulta sote.kainuu.fi/koronarokotukset.

Erityiset kysymykset koronaan tai rokotteisiin liittyen Kainuun sote pyytää sähköpostitse osoitteeseen korona@kainuu.fi.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä