Paikallisuutiset

Kainuussa tartuntamäärät kasvussa – sote kannustaa ottamaan rokotteen

Kainuussa todettiin vuodenvaihteessa kolmen päivän aikana yhteensä 109 koronavirustartuntaa sekä sunnuntaina 22 uutta tartuntaa.

Torstaina 30.12. tartuntoja todettiin 44, perjantaina uudenvuoden aattona 34 ja lauantaina uudenvuodenpäivänä 31.

Suurin osa todetuista tartunnoista on Kajaanissa tai ulkopaikkakuntalaisilla. Kuhmossa ei ole todettu uusia tartuntoja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuun sote toteaakin tiedotteessaan, että vuodenvaihteen lisääntynyt matkustaminen näkyy myös Kainuussa, missä noin 40 prosenttia todetuista tartunnoista tulee maakunnan ulkopuolelta.

Useita altistumispaikkoja vuodenvaihteen aikana on ollut Vuokatissa. Mahdollisia altustumispaikkoja on soten maanantain tiedotteen mukaan niin runsaasti, ettei niiden kattava erittely ole mahdollista.

– Erityisesti tulee välttää ruuhkaisia paikkoja, joissa ihmiset jonottavat tai kokoontuvat pieniin tiloihin, sote muistuttaa.

Tartunnanjäljitys on edelleen ruuhkautunut, eikä kaikkia koronapositiivisia tai altistuneita pystytä välttämättä kontaktoimaan saman päivän aikana, mutta ilman huomattavaa viivettä kuitenkin. Jäljitysprosentti Kainuussa on korkea, noin 80.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuun sote kehottaa mahdollisesti altistuneita ja oireisia hakeutumaan testiin.

Rokotusaikoja on voinut maanantaista lähtien varata kaikille 5–11-vuotiaille. Alle 11-vuotiaiden koululaisten rokotukset alkavat ensi viikolla ja siitä tiedotetaan koululaisten koteihin Wilma-viestillä.

Koronarokotteita on soten mukaan Kainuussa hyvin saatavilla ja rokotuspisteillä on mahdollisuus saada myös riskiryhmille kuuluva maksuton influenssarokote.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) mukaan Suomessa raportoitiin perjantaina uudenvuodenaattona kaikkiaan noin 11 300 uutta koronavirustartuntaa. THL:n tilastot tartunnoista päivittyvät arkipäivisin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kahden viime viikon aikana on todettu lähes 43 000 tartuntaa, mikä on noin 21 600 tartuntaa enemmän kuin tätä edellisillä kahdella viikolla.

THL:n mukaan perjantain suuressa luvussa on mukana noin 1 800 tartuntaa joulunajan pyhiltä. Valtaosa tapauksista oli todettu kuitenkin joulun jälkeisellä viikolla.

Koronarokotteen kolmannen annoksen on Suomessa saanut 1,19 miljoonaa ihmistä eli hieman yli 24 prosenttia 12 vuotta täyttäneestä väestöstä, THL kertoi lauantaina.

Käsidesit ja kasvomaskit ovat edelleen tarpeen, sillä viruksen uhka ei ole poistunut.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä