Paikallisuutiset

Kainuussa tilaisuuksien rajoitukset jatkuvat ennallaan 25.4. saakka

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto jatkaa nykyisiä yleisten kokoontumisten rajoituksia Kainuussa sekä Pohjois-Pohjanmaan kuntien alueella 1.4.–25.4.2021. Tartuntatautilain nojalla on kielletty kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaan alueella 25. huhtikuuta saakka.

Kainuussa sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää välttämättömiä yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu korkeintaan 20 henkilöä edellyttäen, että turvallisuus ja lähikontaktien välttäminen tapahtumissa varmistetaan noudattamalla muun muassa opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 22.2.2021 päivittämää ohjetta, joka täydentää suoraan tartuntatautilain muutoksista tulevia velvollisuuksia.

Molemmat määräykset ovat voimassa ajalla 1.4.–25.4., ja ne koskevat sekä Kainuussa että Pohjois-Pohjanmaalla kaikkia kuntia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto huomioi päätöksiä tehdessään alueellisten koordinaatiotyöryhmien arviot tilanteesta ja suositukset torjuntatoimiksi. Kainuu on edelleen koronavirusepidemian perustasolla, kun taas Pohjois-Pohjanmaa on kiihtymisvaiheessa.

Kahden viimeisen viikon aikana COVID-19-tapausten ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohden on ollut 20,9 Kainuussa ja 35,2 Pohjois-Pohjanmaalla. Tautitilanne muuttuu päivittäin.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto jatkaa nykyisiä yleisten kokoontumisten rajoituksia Kainuussa 1.4.–25.4.2021.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä