Urheilu

Karjalainen Kulttuuri vahvempi Kultavaskoolissa 2022

Joukkueen erittäin pitkä ja ansiokas yli 40-vuotinen lentopalloilutaival sai arvoisensa päätöksen

Kuhmolaislähtöinen lentopallojoukkue Karjalainen Kulttuuri on osallistunut Rovaniemellä pelattuun Kultavaskooli-turnaukseen jo 40 kertaa, ja menestystä on tullut jokaisella vuosikymmenellä.

Joukkueen erittäin pitkä ja ansiokas taival lentopallon parissa sai arvoisensa päätöksen kesän 2022 Kultavaskooli-turnauksessa, jossa joukkueenjohtaja Jussi Mäkinen sai sovittua turnauksen järjestäjien kanssa, että KarKu:n vuosikymmeniä kestänyt ja kansainvälisille kentille, jopa M40 Mastersien MM-kisoihin aikoinaan vienyt turnauspelaaminen voidaan päättää yhteen näytösotteluun Lapin Urheiluopiston kentällä 1.

Pentti Pussisen 60-vuotisjuhlaottelu Karjalainen Kulttuuri - Reginan Vangit pelattiin turnauksen avauspäivänä perjantaina 1.7. näissä arvokkaissa puitteissa, ja sen lopputulos 2-1 (18-21, 21-20, 7-2) kertoo koruttomasti, että keski-iältään noin 20 vuotta vanhempi KarKu pystyi ulosmittaamaan potentiaalinsa maksimit juuri tärkeimmällä hetkellä. Katinkulta Volleyn toukokuussa voittanut ReVa oli etukäteen arvioituna selvä ennakkosuosikki, mutta pallo on pyöreä!

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tiukan ja hyvätasoisen ottelun erinomaisena päätuomarina toimi pitkän uransa liigatuomarina tähän kauteen päättänyt Kaisa Peteri Rovaniemeltä ja verkkotuomarina oli nopeasti urallaan edennyt Pasi Puhakka Kajaanista.

Karjalainen Kulttuuri on kuhmolaisnuorukaisten jo 70-luvulla aloittaman Kuhmon Kivan ja Kuhmon Vedon kasvattien muodostaman Kuhmo All Stars -joukkueen luonteva jatkumo, ja sen syntysanat on lausuttu pelireissulla Nurmeksessa vasta avatulla Bomban talolla vuonna 1978. Karjalaisevakko Erkki Pirhonen oli viemässä veljenpoikiaan Penttiä ja Eeroa lempilajinsa lentopallon pariin, joten tässä yhdistyivät urheilu ja kulttuuri somalla tavalla.

ReVa:n joukkueen pohjatyö on myös tehty Kuhmossa ja Kajaanissa, jossa joukkueen voimahahmo Janne Karppinen pelasi 1-sarjaa liki 10 vuotta. Muillakin pelaajilla on vahvaa kainuulaistaustaa. Kuten KarKu:llakin, myös ReVa:lla joukkuetta täydennetään kutsumenettelyllä, jossa pelitaitojakin tärkeämmäksi kriteeriksi on muodostunut joukkuehenkeen sopivien ominaisuuksien kirjo.

Jo vuonna 1990 ensimmäisen C-sarjan voittonsa saavuttaneen KarKu:n joukkueen kymmenestä pelimiehestä mukana olivat tänä vuonna vielä Jari Kähkönen , Jussi Mäkinen, Jarmo Rantonen (joukkueen kapteeni) ja Juha Virta . Muut pelaajat tämänvuotisessa voittojoukkueessa olivat Mikko Ikonen , Sami Kajanne , Kai Karppinen , Pertti Kulluvaara , Arto Marttila , Pentti Pussinen, Olli Seppänen ja Kalevi Ylinampa .

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jussi Mäkinen

Kuhmolaisjoukkue Karjalaisen Kulttuurin kapteeni Jarmo Rantonen pitelee turnauksen perinteistä voittovaskoolia. Jussi Mäkinen (rivissä vas.) toimi myös ottelun selostajana.
Verkon vieressä ReVa:n joukkueessa pelasivat mm. Kuhmon Kivan kasvatti Mika Vähäkuopus (sininen paita) ja Puolangan Ryhdistä liigakentille noussut Ville Sipola (kullanvärinen paita).
60-vuotisturnaustaan pelannut passari Pentti Pussinen keskittyy syöttämään.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä