Paikallisuutiset

Keskiviikkona Kainuussa 117 tartuntaa – Kuhmon kaupungilla ei poissaoloja korona takia

Kainuussa todettiin keskiviikkona 117 positiivista koronatestitulosta. Tartunnanjäljityksessä ei ole tällä hetkellä merkittävää viivettä.

Tällä hetkellä Kaksin pandemiaosastolla on 10 koronapotilasta. Osa potilaista on kotiutumassa tai siirtymässä jatkohoitoon, joten sairaalahoidon tilanne näyttää tällä hetkellä helpottuvan, Kainuun sote kertoo tiedotteessaan.

Hoito- ja hoivalaitoksissa todetaan edelleen tartuntoja, jonka vuoksi on tärkeää huomioida varotoimet sekä rajoittaa vierailuja vain välttämättömiin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuun soten henkilöstössä sairauspoissaoloja oli eilen 163, joista koronan vuoksi 36. Hankalin tilanne on ikäihmisten palveluissa. Henkilöstösiirtoja ja toiminnan muutoksia tehdään edelleen kotihoidon ja ympärivuorokautisen hoidon ja palveluiden turvaamiseksi.

Kuhmon kaupunki tiedottaa, että kaupungin toimintavarmuus on hyvä.

– Palvelut pystytään järjestämään normaalisti. Henkilökunnallamme ei ole koronasta aiheutuneita poissaoloja, kertoo kaupunginjohtaja Tytti Määttä .

Tiedotteen mukaan perusopetuksessa ja varhaiskasvatuksessa on säännöllisesti yksittäisiä lasten- ja nuorten poissaoloja koronan vuoksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuun sote on jatkanut edelleen vahvaa etätyösuositusta sekä tehostettuja varotoimia työpaikoilla. Kuhmon kaupunki noudattaa etätyösuositusta niissä työtehtävissä, missä se on mahdollista. Käytössä on myös etä- ja hybridikokousjärjestelyt.

Tiloissa on käytössä Pohjois-Suomen aluehallintoviraston Tartuntatautilain 58d -pykälän toimet. Kainuun soten videolla esitellään pykälän asiat pähkinänkuoressa, katso video tästä .

Huoltovarmuuskeskus on tiedottanut, että tämän ja ensi viikon aikana koululaisten koronatestejä toimitetaan Ahvenanmaalle sekä osaan Uudenmaan, Satakunnan, Kainuun, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan kuntia.

Kuhmon kaupungille on 10.2.2022 saapunut pyyntö ilmoittaa toimitettavien testien määrästä ja toimituspaikasta. Huoltovarmuuskeskuksen tavoite on toimittaa testit Kuhmon kaupungille viikon 9 alussa. Huoltajille ja opiskelijoille tiedotetaan Wilman kautta testien jakamisesta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Keskiviikkona Kainuun soten raportoiduissa koronaluvuissa oli virheitä. Vahvistetun tartuntatautirekisterin mukaan koronatartunnat vähenivät edelliseen viikkoon verrattuna noin 10 prosenttia. Viikolla viisi tartuntoja todettiin 729, kun viikkoa aiemmin määrä oli 806.

Tartuntatrendi on ollut laskeva edeltävän kolmen viikon ajan. Korkeimmillaan koronatartuntoja oli 1000 tammikuun toisella viikolla.

Koronatestausmäärät ovat vähentyneet omikron-epidemian helpottuessa. Kajaanissa Rajakadun koronatestiasema on suljettu ja Kaksin drive-in-testaus jatkaa normaalisti päivittäistä toimintaa. Kunnissa koronatestaus palvelee terveysasemilla arkipäivisin.

Alueellisen arvion mukaan epidemiatilanne edellyttää edelleen tehostettuja toimia suositusten ja viranomaismääräysten noudattamisessa. Kainuun sote jatkaa toistaiseksi tehostettua valmiutta.

Kainuussa on voimassa Pohjois-Suomen aluehallintoviraston määräys tilojen käyttöä koskien (TtL 58d) sekä Kainuun soten suositukset asukkaille ja alueella oleskeleville.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä