Paikallisuutiset

Kiusaamista vastaan pyritään kampanjoimaan monin tavoin. Kuva: Jarkko Mikkonen

Kiusataanko Kuhmossa? Vastaa Kuhmolaisen kyselyyn

Erilaiset erimielisyydet kuuluvat elämään, kun ihmiset toimivat yhdessä. Koulukiusaaminen on kuitenkin paljon monisyisempi ilmiö. Mannerheimin Lastensuojeluliiton verkkosivujen mukaan koulukiusaamisella tarkoitetaan sitä, että joku oppilas joutuu jatkuvasti kiusaamisen kohteeksi.

Kiusaaminen on epätasa-arvoista käytöstä, ja kiusaaja käyttää valtaa kiusattua kohtaan. MLL:n mukaan jopa yhtä kymmenestä lapsesta kiusataan koulussa. Sen lisäksi, että yhteisössä on myös kiusaajia, on joukko lapsia ja nuoria, jotka seuraavat kiusaamista sivusta.

Kuhmolainen haluaa tehdä jutun tästä aina ajankohtaisesta, mutta varsin herkästä ja vaikeastakin aiheesta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Siksi kysymme lukijoiltamme, millaisia kokemuksia teillä on koulukiusaamisesta. Koska maailma on muuttunut paljon ja kiusaaminenkin saanut uusia muotoja, etsimme kokemuksia lähinnä 2010-luvulta ja sen jälkeiseltä ajalta.

Kyselyn vastauksia voidaan käyttää lehtijutussa vain, mikäli toimituksen tiedossa on vastaajan yhteystiedot. Vastauksia voidaan käyttää nimettöminä ja tunnistamattomina jutussa. Mitään henkilökohtaisia tietoja ja tunnistettavia asioita ei julkaista, ellei siitä erikseen sovita vastaajan kanssa.

Kysely on avoinna 28.4.2024 klo 20 asti.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä