Paikallisuutiset

Korona ei hellitä Kainuussa – tartuntoja runsaasti myös hoivalaitoksissa

Koronaepidemia Kainuussa jatkuu edelleen voimakkaana. Tartuntoja muun muassa Hoitokoti Honkalinnassa.

Tiistaina positiivisia tuloksia ilmoitettiin 198, kerrotaan Kainuun soten tiedotteessa. Tartunnanjäljityksessä ja testauksessa on ruuhkaa tapausmäärien kasvun vuoksi.

Tartuntoja on edelleen runsaasti myös hoito- ja hoivalaitoksissa, jonka vuoksi tulee noudattaa annettuja terveysturvallisuusohjeita sekä rajoittaa vierailuja vain ehdottoman välttämättömiin.

Koronatartuntoja on todettu Kajaanissa esimerkiksi palvelukeskus Kallion yksiköissä, Kuhmossa Honkalinnan sekä Suomussalmella Välskärin hoitokodissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tilanteeseen vaikuttaa lisääntynyt ihmisten liikkuvuus ja rajoitusten poistuminen.

Soten näkökulmasta kehitys huolestuttaa erityisesti, koska henkilökuntaa on jälleen paljon poissa. Samoin ensihoidon ja päivystyksen raportit ennakoivat mahdollista sairaalahoidon tarpeen kasvua.

– Kun tapausmäärät pysyvät korkeana, palveluiden palauttaminen normaaliksi siirtyy jatkuvasti. Tämän vuoksi on edelleen jatkettava varotoimia, kuten maskien käyttöä, ellei turvavälejä voida säilyttää, muistuttaa Kainuun soten terveysjohtaja Susanna Halonen .

Viikolla 9 tartuntoja todettiin yhteensä 1039.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Positiivisten tapausten määrä kasvoi edellisestä viikosta noin 23 prosentilla.

Koronatestejä otettiin 3519, joista positiivisten osuus on noin 30 prosenttia. Testausmäärä nousi edelliseen viikkoon verrattuna noin tuhannella.

Koko pandemian aikana Kainuussa on tähän mennessä todettu noin 8000 koronatartuntaa, joista vuoden 2022 aikana noin 6500.

Kainuussa on voimassa aluehallintoviraston määräys tehostetuista terveysturvallisuustoimista tilojen käyttöä koskien.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Myös suositukset kasvomaskien käytöstä, etätyöstä sekä lähikontaktien rajoittamisesta ovat edelleen voimassa.

Koronatestiin suositellaan hakeutumaan, mikäli epäilee altistuneensa koronavirukselle tai on koronavirusinfektioon sopivia oireita. Koronatestaus palvelee päivittäin KAKS:n drive-in testiasemalla sekä arkisin kuntien terveysasemilla.

Uusi Nuvaxovid-koronavirusrokote on saatavilla rokotuspisteillä ensi viikosta alkaen

Kainuussa yli 18-vuotiaista kolmannen koronarokotuksen on saanut yli 64 prosenttia, mutta nuorten ikäluokkien rokotussuoja tehosteen osalta on matala.

Alle 40-vuotiailla osuus on alle 40 prosenttia.

Tehosteannosta suositellaan kaikille 18 vuotta täyttäneille, 12–17-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville sekä yli 12-vuotiaille voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille.

THL suosittaa uutta Novavaxin valmistamaa Nuvaxovid-rokotetta henkilölle, jolle ei voida antaa mRNA- tai adenovirusvektorirokotetta. Valmistetta voidaan antaa 18 vuotta täyttäneille. Kainuussa rokotteen saa varaamalla ajan kuntien rokotuspisteelle ensi viikosta alkaen.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä