Paikallisuutiset

Koronarokotukset jatkuvat ikäihmisille – viikonloppuna ei uusia tartuntoja

Koronarokotukset jatkuvat Kainuussa rokotusjärjestyksen, rokotevalmisteiden saatavuuden ja THL:n ohjeiden mukaisesti. Ajanvaraus on avoinna Kainuussa 1949 syntyneille ja sitä vanhemmille kainuulaisille.

Ikäihmisten takaisinsoittojonossa on edelleen tuhat puhelua, joita puretaan mahdollisimman pian.

– Pyydämme, että yli 70-vuotiaiden ajanvarauksiin käytetään Omasoten nettipalvelua, ohjeistaa pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Puheluihin vastausaikaa hidastaa hänen mukaansa merkittävästi oman vuoron kyselyt, muut tiedustelut tai saman asiakkaan asiassa useat eri soitot. Vastauksia ja ohjeita saa parhaiten Kainuun soten koronarokotus-sivulta.

– Rokotukset jatkuvat näillä näkymin loppuvuoteen, emmekä pysty lisäämään resursseja rokotuksiin muiden palveluiden kärsimättä, jatkaa Olli-Pekka Koukkari.

Eduskunta on hyväksynyt lakiesityksen, jonka mukaan Kela korvaa 27.3.2021 alkaen koronarokotukseen tehtyjen matkojen kustannuksia. Matkat korvataan samalla tavalla kuin muut terveydenhuollon palveluihin tehdyt matkat.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeiden mukaan AstraZenecan koronarokotteen antaminen jatkuu yli 65-vuotiaille. Kainuussa sairausperusteisten riskiryhmien rokotukset käynnistyvät pääsiäisen jälkeen. Asiasta tiedotetaan myöhemmin lisää.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Aiemmin ajanvarauksen peruutusviestin saaneille tai takaisinsoittojonossa jo oleville otetaan yhteyttä.

Kainuussa ei ole viikonlopun aikana löytynyt uusia koronatartuntoja. Myöskään viime aikoina järjestetyissä kilpaurheilutapahtumien yhteydessä ei ole todettu positiivisia testituloksia.

Esimerkiksi Ristijärven SM-hiihdoissa sekä Vuokatissa järjestetyissä paraurheilukisoissa osallistujilta ja muilta kisoissa toimivilta edellytettiin koronatestausta.

Näissä yhteensä otettiin joko ennakolta tai paikan päällä noin 1200 testiä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koronaviruksen ilmaantuvuus Kainuun alueen väestössä on tällä hetkellä 20,8 (per 100 000 asukasta / 14 vrk). Kainuussa on voimassa perustason rajoitukset ja ohjeet.

Varaus- ja muut asiointiohjeet löytyvät osoitteesta sote.kainuu.fi/koronarokotukset. Koronarokotusten ajanvarausnumeroon (044 709 3788) pyydetään soittamaan vain omalla ajanvarausvuorolla; numerossa ei anneta rokoteneuvontaa.

Ikäihmisten koronarokotukset jatkuvat. Ajan varaaminen on paras tehdä omasoten kautta.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä