Paikallisuutiset

Koronarokotukset Kainuussa jatkuvat toistaiseksi vanhan ohjeistuksen mukaisesti – Rokotuspisteitä ei voida vielä lisätä – Sote vetoaa: "Toimitaan rauhallisesti"

Perjantaina illalla annettu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) päivitetty koronarokotussuositus otetaan Kainuussa käyttöön mahdollisimman pian, Kainuun sote tiedottaa.

Rokotuspisteitä eikä rokotushenkilöstöä ei voida kuitenkaan välittömästi lisätä, joten rokotukset jatkuvat aiemman käytännön mukaisesti.

Tällä hetkellä kolmatta rokoteannosta annetaan yli 18-vuotiaille, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään viisi kuukautta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vakavasti immuunipuutteisille kolmas annos voidaan antaa, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta.

Kainuun sote vetoaa: "Toimitaan rauhallisesti"

Kainuun sote vetoaa kuntalaisiin, että rokotuspisteiden ruuhkautumisen välttämiseksi noudatetaan ohjeita ja toimitaan rauhallisesti.

Rokotusjärjestelyitä muutetaan THL:n uuden ohjeistuksen mukaisiksi mahdollisimman pian.

Ensi viikolla arvioidaan sitä, missä vaiheessa ja miten uuden suosituksen mukaiset rokotukset pystytään aloittamaan.

Useat kiireellisesti tehdyt rokotussuositusten muutokset aiheuttavat paikalliselle terveydenhuollolle haasteita muiden tehtävien ohella.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ensi viikolla Kainuun sotessa arvioidaan sitä, missä vaiheessa ja miten uuden suosituksen mukaiset rokotukset pystytään aloittamaan.

Asiasta tiedotetaan mahdollisimman pian, tiedotteessa todetaan.

THL lyhensi koronarokotusväliä

THL:n uusi rokotussuositus suosittaa, että kolmas rokoteannos annettaisiin jo 3-4 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta 60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville.

Rokotusvälin lyhentämistä suositellaan myös alle 60 vuotiaille ja riskiryhmiin kuulumattomille henkilöille, joille kolmatta rokoteannosta voidaan tarjota 4–6 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

THL suosittelee kolmatta koronarokotetta kaikille 18 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille.

Osaan kuntien rokotuspisteisiin on ajanvarausmahdollisuus. Ajanvarausaikoja on tarjolla aamupäivisin Kajaanissa, Kuhmossa, Sotkamossa ja Suomussalmella.

Ajat varataan Omasote-verkkopalvelusta osoitteesta omasote.kainuu.fi.

Lisää tietoa löytyy Kainuun soten Koronainfo-sivuilta osoitteesta sote.kainuu.fi/koronainfo .

Kainuulaiset yritykset kannustavat ihmisiä hakemaan rokotuksia muun muassa kahvilipuilla ja lahjakorteilla.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä