Paikallisuutiset

Koronarokotukset varattavissa vaikeaa keuhkosairautta sairastaville

Koronarokotuksiin voivat varata ajan 16 – 69 -vuotiaat vaikeaa kroonista keuhkosairautta sairastavat kainuulaiset 9. maaliskuuta alkaen.

THL:n rokotusjärjestyksessä vaikeisiin keuhkosairauspotilaisiin kuuluvat Keuhkoahtaumatauti, keuhkolaajentuma, keuhkoputkien laajentuma, pitkäaikainen keuhkoputkitulehdus ja kystinen fibroosi.

Lisäksi ryhmään kuuluvat henkilöt, joilla on selvästi heikentynyt keuhkokapasiteetti, esimerkiksi toinen keuhko puuttuu, sekä astmaatikot, jotka ovat käyttäneet viimeisen vuoden aikana kortikosteroidilääkitystä suun kautta tablettina.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Muut astmaatikot rokotetaan myöhemmin, sillä riski vaikealle koronavirustaudille on pienempi.

Aika varataan soittamalla numeroon 044 709 3788. Takaisinsoittopalvelussa on ruuhkaa, jonka vuoksi vastausaika on 1 – 3 vuorokautta..

Tällä hetkellä muut rokotusvuorossa olevat ryhmät ovat 1941 tai sitä ennen syntyneet; 16–69 -vuotiaat, joilla on elinsiirto- tai kantasolusiirre tai aktiivinen syöpähoito, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö tai vaikea krooninen munuaissairaus sekä yli 18-vuotiaat omaishoidettavat ja heidän kanssaan samassa taloudessa asuva omaishoitaja iästä riippumatta.

Ikäihmisten rokotuksiin eli 1941 ja sitä ennen syntyneet voivat varata ajan itse myös Omasoten nettiajanvarauksen kautta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lisätietoja sairausryhmistä on koottu rokotusinfosivulle sote.kainuu.fi/koronarokotukset.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä