Paikallisuutiset

Koronatartunnat vähentyneet edelleen

Perjantaina ja lauantaina Kainuussa ei todettu lainkaan uusia koronatartuntoja.

Sunnuntaina tapauksia oli kuusi, joista osa jo aiemmin karanteenissa olleilla.

Kainuussa ovat voimassa edelleen varotoimia koskevat suositukset.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Erityisesti rokottamattomien tai vielä vajaan rokotussarjan saaneiden tulee noudattaa varovaisuutta.

Koronarokotus suojaa vakavalta sairastumiselta

Kainuussa kertaalleen koronarokotettuja 12 vuotta täyttäneitä kainuulaisia on yli 85 prosenttia ja toisen annoksen saaneita noin 69 prosenttia.

– Kainuussa rokotusryhmiin kuuluvista on yhä kokonaan rokottamatta 9000 ihmistä, joista 3000 on yli 50-vuotiaita. Erityisesti heille koronatauti voi olla seurauksiltaan vakava, joten kannustamme todella rokotusten ottamiseen, korostaa Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari .

Kainuun soten mukaan 12 vuotta täyttäneiden koululaisten tehosterokotukset saadaan päätökseen tavoitteen mukaisesti ennen syyslomia. Suoja on tarpeellinen erityisesti, kun ihmisten liikkuminen ja sosiaaliset kontaktit lisääntyvät. Näin voidaan vähentää tartuntojen määrää väestössä ja jatkaa yhteiskunnan toimintojen avautumista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kolmas, täydentävä koronarokotteen annos on saatavilla voimakkaasti immuunipuutteisille ja myös niille henkilöille – pois lukien alle 30-vuotiaat miehet – jotka ovat saaneet kaksi ensimmäistä rokotetta 3 – 4 viikon välillä. Kolmas rokote voidaan antaa, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta.

Täydentävät rokotusannokset Kainuussa saa kaikilla kuntien rokotuspisteillä. Lisätietoa asiasta soten verkkosivuilta.

Koronatodistukset kuntoon ennen matkaa

Matkailu alkaa hiljalleen normalisoitua.

Matkustajien omalla vastuulla on ennakolta tarkastaa millaisia toimia ja dokumentteja matkalla kulloinkin edellytetään. Samoin on hyvä muistaa, että rokotteen suojateho vahvistuu vielä rokotteen antamisen jälkeen, joten rokotteet kannattaa ottaa ajoissa, todetaan soten tiedotteessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Useissa maissa matkailijoilta vaadittava koronatodistus on saatavilla omakanta.fi -palvelusta. EU:n koronatodistus koostuu kolmesta eri osasta: todistukset koronarokotuksesta, koronatestituloksesta tai sairastetusta koronavirustaudista. Lisätietoja saa www.kanta.fi/koronatodistus.

Koronarokotustodistus näkyy Omakannassa viimeistään viiden vuorokauden sisällä siitä, kun henkilö on saanut rokotuksen.

Jos todistuksessa näkyvissä tiedoissa on virhe, pitää Kainuussa ottaa yhteyttä oman terveysaseman neuvontaan tai lähettämällä viesti Omasoten kautta.

Samoin yhteys on syytä ottaa, mikäli ei itse ole mahdollista käyttää Omakantaa ja tarvitsee EU:n koronatodistuksen tulosteena terveydenhuollosta. Tiedot kannattaa tarkastaa hyvissä ajoin, jotta mahdolliset virheet ehditään korjata.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä