Paikallisuutiset

Koronatilanne ennallaan Kainuussa

Viikolla 19 Kainuussa todettiin 411 koronatartuntaa. Viikkoa aiemmin tapauksia oli 429.

Kainuun soten testiasemilla koronatestejä otettiin viime viikolla 1215, joista positiivisia oli lähes 34 prosenttia. Edellisviikolla testejä tehtiin 1400, joista positiivisia oli noin 31 prosenttia.

– Tilanne on edelleen viime viikkojen kaltainen eli rauhallinen, mutta tilastoitu viikkotartuntamäärä on edelleen satoja, kertoo Kainuun soten pandemiapäällikkö Lea Käsmä-Ronkainen .

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kansallisten terveysturvallisuusohjeistusten mukaiset suositukset ovat voimassa Kainuussa.

Koronarokotusten ottamista suositellaan, sillä rokotteet suojaavat tehokkaasti vakavalta koronataudilta. Sairastapauksissa suositellaan vapaaehtoisesti välttämään kontakteja muihin kuin samassa taloudessa asuviin vähintään 5 vuorokauden ajan, halutessasi voi tehdä kotitestin. Hygieniasta huolehtimisesta muistutetaan. Pesemällä käsiä, käyttämällä maskia ja huolehtimalla turvavälistä sekä hyvästä ilmanvaihdosta ehkäistään tehokkaasti tartuntoja. Kasvomaskia voi käyttää oman harkinnan mukaisesti. Altistumistilanteissa oireeton henkilö voi tarvittaessa mennä töihin maskia käyttäen. Oireeton lapsi voi mennä kouluun.

Kotitestin tekemistä suositellaan, jos saa koronaan sopivia oireita. Terveydenhuollon koronatestiä suositellaan, mikäli henkilöllä on vaikeita koronavirustartuntaan sopivia oireita tai kuuluu vaikean koronavirustaudin riskiryhmään, on raskaana tai työskentelee sote-alalla.

Neljäs koronarokote on nyt tarjolla tiettyihin riskiryhmiin kuuluville, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Neljättä koronarokotetta tarjotaan 75 vuotta täyttäneille, iäkkäille, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä sekä 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kuntien rokotuspisteiden aukioloajat löytyvät verkkosivuilta sote.kainuu.fi/koronarokotukset sekä paikallislehtien viikkoilmoituksista.

Kainuun soten koronatestaus palvelee jatkossa vain arkipäivisin kuntien terveysasemien aukioloaikojen mukaan sekä KAKS:n drive-in testiasemalla ma-pe klo 10-16.30. Koronatesti edellyttää ajanvarausta joko Omasote-palvelusta tai soittamalla.

Lisätietoja ja toimintaohjeita rokotuksista sekä koronatartunnan saaneille tai altistuneille on koottu Kainuun soten verkkosivuille sote.kainuu.fi/koronainfo. Lisätietoja löytyy myös THL:n verkkosivuilta.

Ikäihmisten koronarokotukset jatkuvat. Ajan varaaminen on paras tehdä omasoten kautta.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä