Paikallisuutiset

Koronatilanne helpottanut – jos nuorten aikuisten rokotukset eivät petraannu, tartunnat leviävät

Viikonlopun aikana Kainuussa todettiin vain kolme uutta koronatartuntaa Kajaanissa. Näistä kaksi oli jo aiemmin karanteenissa olleilla.

Tilanne on helpottunut merkittävästi viimeisten päivien kuluessa. Viruksen ilmaantuvuus on nyt 100 tapausta 100 000 asukasta kohden kahden viikon jaksolta.

Kainuussa ei ole voimassa tartuntatautilain mukaisia kokoontumisrajoituksia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Alueen suositukset ovat luettavissa Kainuun soten verkkosivuilla. Edelleen voimassa ovat mm. kehotus turvavälien varmistamiseen tai kasvomaskien käyttöä oman perheen ulkopuolisissa kontakteissa. Ravintoloita koskevat Valtioneuvoston asetuksella säädetyt rajoitukset ja ohjeet.

Nuorten aikuisten rokotuksissa parannettavaa.

Kainuussa koronarokotuksen ensimmäisen annoksen on nyt saanut yli 84 prosenttia yli 12-vuotiaista ja toisen annoksen yli 63 prosenttia.

Koululaisten osalta Kainuussa rokotustilanne on muuta maata kattavampi, mutta muuten alle 30-vuotiaiden rokotettujen osuus jää alhaisemmaksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Yhteiskunta tarjoaa ilmaisen suojan, joka on ehdottoman suositeltavaa. Kainuussa kaikilla yli 12-vuotiailla on ollut mahdollisuus rokottautua jo pidempään. Jos alle kolmekymppisten rokotuskattavuus jää näin alas, tartuntojen leviäminen tulee vielä jatkumaan, arvioi pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkar i Kainuun sotesta.

Lisäksi on hyvä huomioida tulossa oleva valtakunnallisen koronapassi.

– Rokotusten tai sairastetun koronataudin todistuksen rinnalla vaihtoehtona on koronatestaus, jota edellytettäisiin esimerkiksi tapahtumiin osallistuessa. Rokotus on tässä paitsi tehokkain, myös helpoin tapa, jatkaa Koukkari.

Rokotukset jatkuvat avoimissa rokotuspisteissä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koronarokotukset Kainuussa siirtyvät lähiviikkoina avoimiin rokotuspisteisiin. Ajanvaraustoiminta päättyy nykyisten varausten jälkeen.

Myös 12–15 –vuotiaat voivat ottaa rokotukset avoimissa rokotuspisteissä elleivät ole saaneet rokotuksia kouluissa.

THLn ohjeistuksen mukaan toinen rokoteannos voidaan ottaa, kun on kulunut vähintään kuusi viikkoa ensimmäisestä rokotteesta. Kaikki jo varatut ajat ovat edelleen voimassa, mutta rokotuksen aikaistamisen voi tehdä ottamalla rokotteen lähimmässä rokotepisteessä ja perumalla aiemman ajan.

Viikolla 37 avoimet rokotuspisteet Kainuussa

Ristijärvi: Neuvola 13.9. klo 13 - 15.30

Paltamo: Neuvola 16.9. klo 13-17

Sotkamo: K-Supermarket 16 - 17.9 klo 11 - 19 ja Vuokatin K-Market 18.9 klo 13 - 19

Kajaani: Prisma 30.10 saakka arkisin klo 11 - 19 ja lauantaisin klo 10 - 14

Kainuussa ei ole voimassa tartuntatautilain mukaisia kokoontumisrajoituksia. Alueen suositukset ovat luettavissa Kainuun soten verkkosivuilla. Edelleen voimassa ovat muun muassa kehotus turvavälien varmistamiseen ja kasvomaskien käyttö oman perheen ulkopuolisissa kontakteissa. Ravintoloita koskevat Valtioneuvoston asetuksella säädetyt rajoitukset ja ohjeet.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä