Paikallisuutiset

Koronatilanne Kainuussa perustasolla – Kuhmossa todettu tartunta tiistaina

Kainuun sote ja Kuhmon kaupunki kiittää asukkaita suositusten ja ohjeiden noudattamisesta, jolla epidemia on saatu hyvin rajattua. Edelleen muistutetaan lähikontaktien vähentämisestä ja maskien käytöstä julkisilla paikoilla tai muissa tilanteissa, joissa ryhmiä on koolla. Esimerkiksi organisaatioiden etäkokoukset on syytä ottaa käyttöön.

Viime viikonloppuna todettiin aiempaan tartuntaan liittyvät kolmen kajaanilaisen ja yhden ulkopaikkakuntalaisen tartunnat. Henkilöt olivat jo asetettu karanteeniin, joten merkittäviä altistumisia ei ole tullut.

Viimeisin tartunta Kuhmossa on todettu riskialueelta palanneella oireisella matkailijalla eilen tiistaina 20.10.2020. Altistuneita henkilöitä tapauksessa on viisi, jotka on asetettu karanteeniin.

Kainuun sote ja Kuhmon kaupunki kiittää asukkaita suositusten ja ohjeiden noudattamisesta, jolla epidemia on saatu hyvin rajattua. Edelleen muistutetaan lähikontaktien vähentämisestä ja maskien käytöstä julkisilla paikoilla tai muissa tilanteissa, joissa ryhmiä on koolla. Esimerkiksi organisaatioiden etäkokoukset on syytä ottaa käyttöön, muistuttaa Kainuun sote.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Samalla kannustetaan kaikkia huolehtimaan omasta hyvinvoinnista liikkumalla aktiivisesti. Aikuisten ja erityisesti iäkkäiden osalta arkiliikunnan merkitys korostuu. Kävelylenkit, kotijumpat ja tasapainoa harjoittavat liikkeet ovat tärkeitä jokapäiväisiä toimia; näitä voi tehdä myös ulkona yhdessä muiden kanssa.

Lasten ja nuorten liikuntaa, terveellistä ravintoa ja riittävää yöunta tulee tukea kaikin tavoin. Kouluissa, harrastuksissa ja vapaa-aikana tulee kuitenkin noudattaa annettuja ohjeita, jotta epidemia pysyisi hallittuna.

Valtioneuvosto on 15.lokakuuta antanut suosituksia epidemian laajentuessa.

Valtioneuvosto suosittelee, että sekä julkisen että yksityisen sektorin työtekijät työskentelisivät etätyössä mahdollisimman laajasti, jos työtehtävät sen mahdollistavat. Työpaikoilla tulee myös edistää työjärjestelyitä, joilla vähennetään lähikontakteja ja muita riskitekijöitä. Valtakunnallinen etätyösuositus on voimassa toistaiseksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Valtioneuvoston suositukset muuttuvat epidemian vaiheiden myötä. Kainuussa ollaan tällä hetkellä epidemian perustasolla eli alueella esiintyy vain yksittäisiä tartuntoja ja positiivisten tapausten osuus testatuista on alle 1 %.

Perustasolla noudatetaan hygieniaohjeita, maskisuosituksia ja vältetään tarpeettomia lähikontakteja. Yli 50 hengen tilaisuuksissa ja harrastuksissa huomioidaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeet hygieniasuosituksista ja turvaväleistä.

Kainuun soten koronainfo- sivulla näkyy tästä päivästä lähtien grafiikkakuvat, jotka ilmaisevat 14 vuorokauden ilmaantuvuus-lukua sekä Covid-19 testimäärää ja positiivisten testien osuutta Kainuussa viikottain. Pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkarin mukaan viikottainen seurantagrafiikka päivittyy jatkossa keskiviikkoisin.

Kuvat Kainuun soten koronainfo-sivulla ilmaisevat 14 vuorokauden ilmaantuvuus-lukua sekä Covid-19 testimäärää ja positiivisten testien osuutta Kainuussa viikottain.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä