Paikallisuutiset

Koronatilanne rauhoittui alkuviikosta – rokotekattavuuden tavoite lähestyy Kainuussa

Alkuviikko on ollut rauhallinen koronatartuntojen suhteen.

Maanantaina Kainuussa oli todettu viisi koronatartuntaa, joista yksi oli Kajaanissa, kaksi Sotkamossa ja kaksi ulkopaikkakuntalaisilla.

Kainuun ilmaantuvuus jatkaa laskuaan, ja nyt ilmaantuvuusluku kahden viikon jaksolta on 201,4 tartuntaa 100 000 asukasta kohden.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaikista 12 vuotta täyttäneistä kainuulaisista 84,2 prosenttia on saanut ensimmäisen rokotteen ja 65,3 prosenttia toisenkin.

Kainuun rokotukset ovat edenneet suunnitellusti ja Valtioneuvoston uudistetun hybridistrategian tavoitteesta Kainuu on noin 9500 tehosteannoksen päässä.

Kainuu sotessa uskotaan tavoitteessa oltavan jo lokakuun aikana.

Valtakunnallisista rajoituksista ja kattavista suosituksista on tarkoitus luopua, kun 12 vuotta täyttäneissä saavutetaan vähintään 80 prosentin rokotuskattavuus tai kaikilla halukkailla kohdeväestöön kuuluvilla on ollut mahdollisuus saada kaksi rokotetta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mikäli alueellinen tautitilanne sallii, rajoitustoimien alueellinen asteittainen purkaminen voidaan aloittaa jo ennen tätä.

Valtioneuvosto on päivittänyt hybridistrategiaansa 6. syyskuuta.

Tavoitteena on avata yhteiskunta, edistää sen avoinna pitämistä ja tukea monialaisesti epidemian jälkihoitoa, talouden kasvuedellytyksiä sekä jälleenrakennusta.

Kainuun koronakoordinaatioryhmä kokoontuu seuraavan kerran 7. syyskuuta ja arvioimaan valtioneuvoston päivitetyn hybridistrategian vaikutuksia koronan vastaisiin toimiin Kajaanissa.

Kainuussa rokotukset ovat edenneet suunnitellusti.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä