Paikallisuutiset

Koronatilanne rauhoittunut – uudenvuoden ilotulitus ja konsertti järjestetään ellei tilanne muutu

Kuhmon uudenvuoden juhlien järjestelyissä seurataan tarkasti koronatilannetta. Kuhmon kaupungin tapahtumatuottaja Hilkka Komulainen kertoi maanantaina, että konsertti ja ilotulitus ollaan järjestämässä, jos ei tilanne loppuviikkoa kohti selvästi huonone tai tule uusia rajoituksia.

Kahvila Juttuan uudenvuodentanssit päätettiin perua jo ennen joulua. Samoin kaupungin osalta päätettiin, että kaupunginjohtajan uudenvuodenpuhe julkaistaan videoituna kaupungin youtube-kanavalle. Jos raketit päästään ampumaan, ne ammutaan tuttuun tapaan Kontion kentältä ja ihmisiä ohjataan tarvittaessa väljemmin ja kauemmas, Komulainen kertoi.

Joulun aikaan eli torstaista sunnuntaihin, Kainuussa todettiin 35 uutta koronatapausta, joista 19 oli ulkopaikkakuntalaisilla henkilöillä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuun sote tiedotti maanantaina, että koronatilanne on hieman rauhoittunut edellisestä viikosta. Siitä huolimatta on syytä edelleen noudattaa annettuja suosituksia.

Ilmaantuvuusluku on Kainuussa 147 / 100 000 asukasta / 14 vrk.

Soten tiedotteessa todetaan, että tartuntojen jäljittäminen on vaikeampaa ihmisten liikkuvuuden lisääntymisen vuoksi. Tartuntojen alkuperän jäljitysprosentti on tällä hetkellä Kainuussa 61.

Rokotekattavuus on parantunut Kainuussa ja vuoden alussa alkavat koronarokotukset 5–11 -vuotiaille. Kaksitoista vuotta täyttäneistä kainuulaisista kaksi rokoteannosta on saanut 84,4 prosenttia ja kolmannen rokotteen 28 prosenttia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koronarokotus 5–11 -vuotiaille riskiryhmään kuuluville lapsille on mahdollista ajanvarauksella Kajaanissa Kaukametsän opistolla keskiviikkoisin.

Kuh­mossa Op­pi­mis­kes­kuk­sel­la 5–11 -vuotiaita rokotetaan ajanvarauksella 12.1.

Terveiden 5-11 -vuotiaiden rokotukset pyritään aloittamaan viikolla 2. Rokotukset toteutetaan koululaisten osalta kouluilla ja neuvolaikäiset rokotetaan neuvolassa.

Al­le 11-vuo­tiail­le ro­kot­tee­na käy­te­tään eri­tyi­ses­ti lap­sil­le suun­ni­tel­tua pie­nem­män an­nok­sen si­säl­tä­vää Pfi­zer-Bion­tec­hin Co­mir­na­ty -val­mis­tet­ta. Suo­mes­sa pie­nem­mil­le lap­sil­le suo­si­tel­laan kah­ta ro­ko­tet­ta 6 – 12 vii­kon an­nos­vä­lil­lä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lyhyesti

Mahdollisia paikkoja koronavirukselle altistumiselle:

21.12. klo 16.25-18 Lento DX224 Helsinki - Kajaani

23.12. klo 8.19, Juna IC 63 Helsinki - Kajaani, vaunu 2

23.12. klo 12.39, Juna IC 713 Kuopio - Kontiomäki, vaunu 11

25.12. klo 17-18 Ukkohalla, Halla Areena, kinkunsulatusjumppa

23. – 25.12. Ukkohallan rinneravintola, muutamia kertoja to-la välisenä aikana

Altistumispaikoilla olleita kehotetaan menemään koronatestiin matalalla kynnyksellä mahdollisten oireiden ilmaantuessa.

Voimassaolevat suositukset 11.1.2022 asti

Yleinen maskisuositus 12 vuotta täyttäneille kaikissa julkisissa tiloissa ja liikennevälineissä, joissa lähikontakteja ei voida välttää.

Työpaikoilla suositus siirtyä mahdollisuuksien mukaan etätyöhön sekä tehostaa lähikontakteja vähentäviä käytäntöjä.

Yleisö- ja yksityistilaisuuksissa suositus harkita järjestämisen välttämättömyyttä sekä tehostaa näissä ja muussa vapaa-ajan toiminnassa lähikontaktien vähentämistä.

Suositus varovaisuuteen matkustamisessa Kainuun ulkopuolella

Valtakunnallisen testausstrategian suositusten mukaisesti Kainuussakin jatketaan matalan kynnyksen testaamista eli oireisena ja altistusepäilyssä tulee hakeutua koronatestiin. Suositellaan koronakotitestien käyttöä. Mikäli testi on positiivinen, tulos tulee varmistaa PCR-testillä

Joulumatkailussa suositellaan lähikontaktien rajoittamista omaan lähipiiriin.

Suositellaan harkitsemaan tarkoin vierailuja ikääntyneiden ja riskiryhmien luokse. Vieraillessa suositellaan käytettäväksi maskia ja hyvää käsihygieniaa.

Ilotulitusraketteja käsitellessä tulee noudattaa varovaisuutta.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä