Paikallisuutiset

Koronatilanteen huonontumiseen varaudutaan Kainuussakin – vielä perustasolla

Kainuussa epidemia on selvästi maan rauhallisin ja perustaso jatkuu, eikä rajoituksia ole voimassa. Koronatilanteen huonontumiseen on kuitenkin varauduttava.

Sotkamon terveyskeskuksen vuodeosasto on suljettu uudestaan uusilta potilailta ja vierailijoilta. Eilen iltapäivällä osastolla on todettu uusi tartunta, jonka johdosta sulkua joudutaan jatkamaan. Puolangalla löytyi lisäksi positiivinen testitulos. Ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohden on 57,1 kahden viikon jaksolta.

Muun Suomen yhä pahenevan epidemiatilanteen vuoksi Kainuussa suositellaan varovaisuutta Suomen sisäisessä liikkumisessa, erityisesti ulkomaan matkailussa ja yleisötilaisuuksissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Nyt on käytettävä harkintaa miten ja millaisiin tilaisuuksiin osallistutaan. Perusohje on rokottautua, osallistua vain terveenä ja ellei turvavälejä voi säilyttää, on syytä käyttää kasvomaskeja, muistuttaa pandemiapäällikkö Lea Käsmä-Ronkainen.

Omikron-muunnoksen leviäminen lisää epävarmuutta pandemian kehittymiseen, joka muutenkin on tällä hetkellä erityisen vaikea useissa maissa. Vielä ei tiedetä, millaisen riskin muunnos aiheuttaa.

– Ilman omikroniakin Kainuussa on varauduttava siihen, että tartuntamäärät kasvavat myös meillä. Olisihan se erikoista, että tällä kertaa jäisimme yleisen trendin ulkopuolelle. On myös mahdollista, että terveysturvallisuusmenettelyitä yleisesti tiukennetaan koko maassa, arvioi Käsmä-Ronkainen.

Rokottamattomille ja rokotetuille 12 vuotta täyttäneille suositellaan kasvomaskien käyttöä julkisissa sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan. Kasvomaskia on THL:n suosituksen mukaan hyvä käyttää tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa ja joissa tartuntariski saattaa olla suuri. Tartuntariski on suurempi sisätiloissa kuin ulkona.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Korona- ja influenssarokotukset Kainuussa jatkuvat kuntien rokotuspisteissä. Muutoksena aiempaan osaan kuntien rokotuspisteisiin lisätään ajanvarausmahdollisuus. Aamupäivisin rokotuksiin on tarjolla ajanvarausaikoja muun muassa Kuhmossa. Ajat varataan Omasote-verkkopalvelusta (omasote.kainuu.fi).

Rokotuspisteiden aukioloajat kannattaa tarkistaa soten verkkosivuilta. Kolmatta koronarokotetta suositellaan kaikille yli 60-vuotiaille sekä hoivakodeissa tai laitoshoidossa asuville ja erityisiin riskiryhmiin kuuluville.

Omikron-muunnoksen leviäminen lisää epävarmuutta pandemian kehittymisessä.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä