Paikallisuutiset

Kuhmolaisella maahantulotestissä koronatartunta – kuusi henkilöä karanteenissa

Kuhmolaisella henkilöllä todettiin perjantaina maahantulotestissä koronatartunta, jonka johdosta kuusi henkilöä on karanteenissa, tiedotti Kainuun sote maanantaina. Tapaus ei liity Hyrynsalmen ryppääseen.

Hyrynsalmen tartuntaryppääseen liittyen perjantaina todettiin suomussalmelaisella henkilöllä positiivinen koronatestitulos. Lisäksi kolme henkilöä määrättiin karanteeniin.

Viikonloppuna ei ole tullut tietoon uusia sairastumisia. Kainuussa koronakaranteeniin määrättyjä on tällä hetkellä yhteensä 86. Kainuun alueen ilmaantuvuus on nyt 25 (per 100 000 asukasta/14 vuorokautta) ja positiivisten testien osuus viime viikolla 0,7 prosenttia otetuista testeistä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuussa on sallittu enintään 50 hengen yleiset tilaisuudet tai kokoukset. Kuitenkin tätä suurempia tilaisuuksia saa järjestää, jos niissä noudatetaan THL:n ja OKM:n turvaohjetta. Ohjeessa vaaditaan muun muassa vähintään kahden metrin turvavälit. Kaikissa tilaisuuksissa on kuitenkin otettava huomioon tartuntatautilain pykälän 58c velvoitteet.

Kainuun sote kehottaa jatkamaan ohjeiden mukaisia varotoimia sekä hakeutumaan koronatestiin matalalla kynnyksellä. Testaukset ajanvarauksella terveysasemilla arkipäivisin sekä päivittäin KAKS:n koronatestausasemalla (puh. 040 165 0020).

Voimassa ovat edelleen seuraavat suositukset ja ohjeet:

Yleinen maskisuositus yli 12-vuotiaille.

Yleinen etätyösuositus on, ei etäopetussuositusta.

Suositus välttää maakuntarajat ylittävää matkustamista. Ulkomaanmatkailu tulee rajoittaa vain välttämättömään.

Alle 12-v ryhmätoiminnassa ei ole rajoitussuosituksia, muille suositellaan enintään 50 henkilön ryhmiä.

Yksityistilaisuuksissa vahva suositus noudattaa turvaetäisyyksiä ja hygieniakäytäntöjä. Yksityisiä juhlia suositellaan järjestettävän mahdollisimman pienimuotoisina ja välttämään lähikontakteja.

Koronatestiin tulee edelleen hakeutua matalalla kynnyksellä. Lisäksi suositellaan Koronavilkun käyttämistä älypuhelimessa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä