Paikallisuutiset

Kuhmolaisilta pyydetään valokuvia ja tarinoita kestävyysmurroksesta

Kuhmolaisia pyydetään jakamaan omat havaintonsa ja oivalluksensa kestävyysmurroksesta osana Tarinoita kestävyysmurroksesta -kampanjaa. Näyttely on esillä Kuhmon kirjastossa lokakuussa.

Kuhmolaisia pyydetään jakamaan omat havaintonsa ja oivalluksensa kestävyysmurroksesta osana Tarinoita kestävyysmurroksesta -kampanjaa. Elokuussa virtuaalisesti julkaistava Tarinoita kestävyysmurroksesta -kampanja esittelee kuntalaisten tarinoita arjessa näkyvistä isoista muutoksista, joilla pyritään rakentamaan parempaa tulevaisuutta kaikille.

Kestävyysmurroksesta voi kertoa esimerkiksi muutokset lähiluonnossa, jotka ovat omin silmin havaittavissa. Puurakentaminen, lähiruoka ja ruoantuotannon kasvispainotteisuus, marjastus- ja sienestyspaikkojen säilyttäminen sekä suoluonnon monimuotoisuuden lisääntyminen ovat kaikki osa toivottavaa kestävyysmurrosta. Palvelu- ja väestörakenteiden muutokset sekä tuotantotapojen kehittyminen vaikuttavat muun muassa työllisyyteen ja toimeentulon edellytyksiin. Kestävyysmurros koskettaa meitä kaikkia ja sen jäljet näkyvät kaikkialla ympärillämme.

– Jokainen sukupolvi rakentaa yhteiskuntaa tuleville sukupolville. Nyt tehtävät päätökset vaikuttavat pitkälle tulevaisuuteen ja elämisen mahdollisuuksiin, sanoo projektikoordinaattori Erkki Mervaala Suomen ympäristökeskus SYKEstä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Valokuvanäyttely on osa Kuudella polulla kestävyyteen -hanketta, jossa kestävyysmurrosta käsitellään eri tarinallistamisen keinoin. Näyttely avataan virtuaalisesti 15.8.2021 ja Kuhmon kirjastoon näyttely tulee 25.10.2021. Valokuvakampanjan avulla käydään keskustelua tutkijoiden ja kansalaisten välillä. Osana kampanjaa järjestetään työpajoja näyttelyn yhteydessä. Hankkeen toteuttaa Suomen ympäristökeskus ja sen rahoittaa Suomen Kulttuurirahasto.

Kampanjaan voi osallistua jakamalla oman valokuvan osoitteessa www.kemutarinat.fi.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä