Paikallisuutiset

Kuhmon tartuntojen määrä nousi seitsemääntoista

Kainuun koronaryppäässä yksi uusi tartuntapapaus. THL:n koronavilkkusovellus on nyt ladattavissa älypuhelimiin. Koronatestin tulosta odottaessa on äärimmäisen tärkeää välttää sosiaalisia kontakteja.

Kuhmossa perjantaina todetusta laajasta korona-altistuksesta on tähän mennessä löytynyt yhteensä 19 koronatartuntaa, joista 17 Kuhmossa, 1 Sotkamossa ja 1 Kajaanissa. Kaikki altistuneet on tavoitettu ja oireiset testattu, testitulokset puuttuvat vielä muutamalta altistuneelta, kertoo Kainuun sote päivän koronapandemiatiedotteessaan.

Koronavirus on kohtalokkain ikäihmisten, yli 70-vuotiaiden keskuudessa. Kainuun sote suosittelee että vältetään lähikontakteja ikäihmisten kanssa kuluvan viikon aikana koko Kainuun alueella. Vanhuspalveluiden alaisissa hoitokodeissa ei tiettävästi ole altistumisia.

Kuhmossa sijaitsevassa Tukena Kultakuusen palveluyksikössä todettiin perjantaina Covid -19 altistumisia. Altistuminen on tullut esille työntekijän sairastuttua ja saatua positiivisen koronatestituloksen sunnuntaina 30.8. Palveluyksikön asukkaat ja henkilökunta on asetettu karanteeniin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaikki altistuneet työntekijät ja asukkaat on testattu ja tartuntoja ei ole.

Koronavilkku on nyt ladattavissa älypuhelimiin sovelluskaupasta. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottama sovellus, jonka avulla saa tiedon, jos on sovelluksen arvion mukaan altistunut koronavirukselle. Sovelluksessa käyttäjän yksityisyys on vahvasti suojattu. Sovellus toimii taustalla automaattisesti, häiritsemättä puhelimen käyttöä tai lyhentämättä akun kestoa.

Kohdatessaan sovellukset jakavat tunnuskoodinsa toisilleen Bluetooth-tekniikkaa hyödyntäen. Käyttäjien henkilöllisyyttä tai sijaintia ei tallenneta. Sovellus säilyttää tunnuskoodit 21 vuorokauden ajan. Kun joku käyttäjistä ilmoittaa tartunnastaan sovellukselle, sovellus lähettää sen keräämät tunnuskoodit palvelimelle. Mikäli sovelluksen tunnuskoodi on noiden palvelimelle ladattujen tunnuskoodien joukossa, sovelluksen ladannut saa sovellukselta tiedon mahdollisesta altistumisesta.

Sovellus on ladattavissa ilmaiseksi kaikista sovelluskaupoista. Lisätiedot: koronavilkku.fi

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ohje henkilölle, jolta on otettu covid19- näyte:

Covid19- näytteet vastataan Kainuun alueella 1-2 vrk:n kuluessa. Pysyttele kotona ja vältä sosiaalisia kontakteja, kunnes saat näytevastauksen.

Mikäli vastaus on negatiivinen, voit elää normaalisti, mutta muista, että kaikki hengitystieinfektiot tarttuvat.

Mikäli olet voimakasoireinen, pysyttele kotona sairauslomalla, vaikka näytevastaus olisi negatiivinen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Positiivinen näytevastaus ilmoitetaan aina puhelimitse.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä