Paikallisuutiset

Kuhmossa alkuviikosta koronatapauksia normaalia enemmän

Perusopetuksessa noin 20 oppilasta on etäopetuksessa Kuhmossa

Koronatilanteessa on paikallista vaihtelua. Kuhmossa alkuviikosta koronatapauksia on ilmennyt normaalia enemmän.

Kuhmon kaupungin toimintakyky on kuitenkin edelleen hyvä. Alkuviikosta positiivisia koronatapauksia ja altistumisia on ollut henkilöstössä ja asiakkaissa normaalia enemmän.

Tartunta- ja altistustapauksia on tällä hetkellä Kuhmon kaupungin eri toimintayksiköissä. Palvelut voidaan kuitenkin järjestää normaalisti. Hyvällä suojautumisella on voitu välttää laajoja karanteeneja. Perusopetuksessa noin 20 oppilasta on etäopetuksessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Mikäli henkilöstön tartuntamäärät lisääntyvät, sillä tulee olemaan vaikutuksia kaupungin palvelujen tuottamiskykyyn, arvioidaan varautumisen johtoryhmässä.

– Olemme muistuttaneet henkilöstöämme hyvästä hygieniasta ja suojautumisesta työtehtävissä. Tavoitteena on, että henkilöstömme ja koululaiset pääsisivät terveenä talvilomalleen, kertoo kaupunginjohtaja Tytti Määttä tänään torstaina.

Kuhmoon saapuu ensi viikolla lomalaisia nauttimaan talvesta, kun koululaisten talvilomaviikot käynnistyvät muun muassa Etelä-Suomessa. Määttä toivoo myös lomalaisten huomioivan Kainuussa voimassa olevat koronasuositukset ja -määräykset.

Kainuun sairaanhoitopiiri ja Pohjois-Suomen aluehallintovirasto arvioivat parhaillaan alueellista koronatilannetta ja tekevät päätöksiä tulevien viikkojen osalta. Tartuntatautilain 58 d pykälän rajoitukset ovat tällä hetkellä voimassa 19. helmikuuta saakka.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kuhmon kaupunki toteaa tiedottavansa toimintojen järjestämisestä mahdollisimman pian päätösten jälkeen.

Kainuun puolueet yhdessä vaativat, että yliopistotasoinen koulutus on palautettavat Kainuuseen. Etäyhteyksin se voidaan toteuttaa myös ilman fyysistä kampusta.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä