Paikallisuutiset

Kuhmossa todettiin kaksi koronatartuntaa 27.12.

Mahdollinen koronavirukselle altistumispaikka on Kuhmossa Syke Plus kuntosalissa, jossa on voinut altistua 25.12.21 klo 9–11. Kainuussa 17 uutta tartuntaa maanantaina. Tänään 28.12. Suomessa laajasti voimaan tulevat uudet rajoitukset eivät koske Kainuuta. Yleiset ravintolarajoitukset ovat voimassa koko maassa. Rokotuspisteet avoinna koko viikon.

Maanantaina 27.12. Kainuussa todettiin yhteensä 17 uutta koronatartuntaa. Tartunnoista seitsemän on Kajaanissa, kaksi Kuhmossa, sekä kaksi Puolangalla. Kuusi tapauksista on ulkopaikkakuntalaisilla.

Mahdollinen koronavirukselle altistumispaikka on Kuhmossa, Syke Plus kuntosalissa, jossa on voinut altistua 25.12.21 klo 9–11.

– Joulun ja uudenvuoden aikana lisääntynyt matkustaminen ja ihmisten liikkuminen saattaa nopeuttaa viruksen leviämistä myös Kainuussa. Edellisen viikon ajalta noin puolet alueen tartunnoista on ollut ulkopaikkakuntalaisilla, viestitti Kainuun sote.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koko maassa tulee tänään voimaan useita koronaepidemian hallintaan liittyviä rajoituksia, mutta rajoitukset eivät koske Kainuuta, Pohjois-Karjalaa, Itä-Savoa eikä Ahvenanmaata, joissa koronatilanne on perustasolla.

Myös sisärajavalvonta otetaan käyttöön tänään. Schengen-alueelta Suomeen saapuvilta vaaditaan todistus täydestä rokotussarjasta, tai puolen vuoden sisällä sairastetusta koronataudista, sekä alle kaksi vuorokautta vanhasta negatiivisesta koronavirustestituloksesta. Matkustajien on hyvä huomioida, vaikka Suomi ei vaadi Suomen kansalaiselta negatiivista testitulosta Suomeen saavuttaessa, monilla mailla, lento- ja laivayhtiöillä voi olla omia testivaatimuksia maahanpääsyn edellytyksenä.

Yleiset ravintolarajoitukset ovat voimassa koko maassa, siis Kainuussakin. Nämä rajoitukset ovat voimassa riippumatta siitä, onko alueelle säädetty tavallista tiukempia rajoituksia ravintoloiden aukiolo- tai anniskeluajalle tai sallitulle asiakasmäärälle:

– Ravintoloilla on oltava suunnitelma koronaviruksen leviämisen ehkäisemisestä sen tiloissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Asiakkaille annetaan tietoa ja toimintaohjeita.

– Asiakkailla on mahdollisuus pestä kädet.

– Asiakkaiden välillä on riittävä etäisyys sekä sisällä että ulkona.

– Ravintola ja erityisesti sen pinnat pidetään puhtaina.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ravintoloilla on oikeus edellyttää koronapassin käyttöä koko aukiolonsa ajan koko maassa.

Eilen maanantaina 27.12. Kainuussa todettiin yhteensä 17 uutta koronatartuntaa.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä