Kotimaa

Kuhmossakin monet tahot nostavat tänään lipun puolitankoon Vantaan kouluampumisen uhreja kunnioittaakseen. Kuva: Mari Heikura

Kuhmossakin suruliputetaan Vantaan kouluampumisen takia

Kuhmon kaupunki tarjoaa keskusteluapua lapsille ja nuorille, jos tilanne pelottaa tai ahdistaa.

Vantaalla tiistaina 2. huhtikuuta tapahtunut kouluampuminen on järkyttänyt suomalaisia kaikkialla. Viertolan koulun 12-vuotias oppilas ammuskeli koulussa ja tilanteessa sai surmansa yksi oppilas ja kaksi loukkaantui vakavasti.

Kuhmon kaupunki on kertonut sosiaalisen median kanavillaan, että kaupungintalolla ja Tuupalan koululla nostetaan tänään 3. huhtikuuta lippu puolitankoon. Suruliputuksella kunnioitetaan ja muistetaan kouluampumisen uhreja.

Sisäministeriö on määrännyt valtion virastot ja laitokset suruliputtamaan Viertolan kouluampumisen johdosta 3.4.2024. Koko maan toivotaan yhtyvän suruliputukseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Keskusteluapua on tarjolla Kuhmossakin lapsille ja nuorille, jos tapahtumat herättävä pelkoa, huolta tai ahdistusta. Tuupalan yhtenäiskoululla on kriisityön henkilöitä, kuraattori ja koulupsykologi paikalla keskiviikkona, kaupungin sosiaalisen median kanavissa kerrotaan.

Lisäksi nuorityön Tule Luo -auton henkilöstö päivystää koulun pihalla keskiviikkona klo 10.30–12.30.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä