Paikallisuutiset

Kuntavaalien ennakkoäänestys alkoi keskiviikkona 26.5.

Kuhmossa ennakkoäänestyspaikkoina kaksi viikkoa Kuhmo-talo ja neljänä päivänä kirjastoauto eri puolilla paikkakuntaa. Lisäksi on järjestetty kotiäänestys ja laitosäänestysmahdollisuus.

Kuntavaalien ennakkoäänestysaika alkoi tänään keskiviikkona 26.5. ja kestää kotimaassa aikaisempaa pitempään eli kaksi viikkoa. Viimeinen ennakkoäänestyspäivä on tiistai 8. kesäkuuta.

Kuhmossa kuntavaalien 2021 ennakkoäänestys toteutetaan kahden viikon aikana 26.5.–8.6. 2021. Koko tuon ajan ennakkoäänestyspaikkana toimii Kuhmo-talo ja lisäksi Kuhmossa kiertää äänestysbussi neljänä päivänä. Kuhmossa ennakkoäänestyspaikka on avoinna kello 9-18 paitsi lauantaisin ja sunnuntaisin kello 10–15.

Kiertävä ennakkoäänestysbussi kulkee Kuhmossa useilla pysähdyspaikoilla eri puolilla paikkakuntaa 26.5.–28.5 ja 31.5. Aikataulut löytyvät muun muassa www. sivustolta valikosta ajankohtaista. Lisäksi Kuhmossakin on koti- ja laitosäänestysmahdollisuudet.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kotimaassa on käytössä yhteensä 930 yleistä ennakkoäänestyspaikkaa. Paikat ovat pääosin kunnantaloilla, kirjastoissa tai kauppakeskuksissa. Usea kunta tarjoaa mahdollisuuden ennakkoäänestykseen ulkona, esimerkiksi teltassa ja katoksessa. Myös drive-in äänestys on käytössä joissain kunnissa. Lista ulkoäänestyspaikoista löytyy vaalit.fi-sivustolta.

Ulkomailla ennakkoäänestysaika on 2.-5.6. Ennakkoäänestyspaikkoja on ulkomailla yli sata ja ne sijaitsevat edustustossa tai edustuston toimipaikassa yli 70 eri valtiossa. Osa paikoista on avoinna vain joinakin ennakkoäänestyspäivinä. Ulkomailta on mahdollista äänestää myös kirjeitse.

Tiedot ennakkoäänestyspaikoista, kuntavaaliehdokkaista sekä ehdokasnumerot löytyvät vaalit.fi-sivustolta.

Vaalipäivä on sunnuntai 13.6. Silloin äänestäjä saa äänestää vain siinä äänestyspaikassa, joka on mainittu hänelle lähetetyssä äänioikeusilmoituksessa. Ennakkoäänestysaikana voi äänestää ennakkoon missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa, joko kotimaassa tai ulkomailla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Äänestäjän on esitettävä selvitys henkilöllisyydestään. Henkilöllisyyden voi todistaa kuvallisella asiakirjalla, esim. ajokortilla tai poliisin myöntämällä henkilökortilla tai passilla. Selvitykseksi kelpaa myös ns. pahvinen ajokortti, jos vaalivirkailija tunnistaa äänestäjän siinä olevasta kuvasta. Oleellista on, että vaalivirkailija voi varmistua äänestäjän henkilöllisyydestä. Jos äänioikeutetulla ei ole henkilöllisyyttä osoittavaa voimassa olevaa asiakirjaa, hän voi saada poliisilaitokselta maksuttoman, väliaikaisen henkilökortin äänestämistä varten.

Vaalivirkailija voi pyytää äänestäjää poistamaan hetkeksi kasvomaskin henkilöllisyyden toteamiseksi.

Edit: 26.5. kelo 9.23: Lisätty kuva ja alatsokko. Lisätty maininnat koti- ja laitosäänestysmahdollisuuksista.

Kuhmo-talolla viidestä äänestäjästä ensimmäinen menossa äänestämään ennakkoon tiistaiaamuna kello 9. Kuhmossa voi lisäksi äänestää neljänä päivänä kirjastoautossa.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä