Paikallisuutiset

Lisää tartuntoja Kainuussa - rokotukset auki nyt 1948 syntyneille ja sitä vanhemmille

Kainuussa ilmaantuvuus on ylittänyt kiihtymisvaiheen rajan. Koronakoordinaatioryhmä kokoontuu tiistaina keskustelemaan tilanteesta.

Kajaanissa on todettu kolme uutta koronatartuntaa. Näistä yksi tartunta on kajaanilaisella jo karanteenissa olevalla henkilöllä, johon ei liity jatkoaltistumisia. Lisäksi koronatartunta on todettu yhdellä aikuisella ja yhdellä lapsella.

Myös Terrafamella on löytynyt uusi ulkopaikkakuntalaisen työntekijän koronatartunta. Tartunnanjäljitys on meneillään.

Kiihtymisvaiheen raja ylitetty

Koronaviruksen ilmaantuvuus Kainuussa on tiistaiaamun tietojen perusteella ylittänyt kiihtymisvaiheen rajana pidetyn 18 tapausta / 100 000 asukasta / 14 vrk. Koronakoordinaatioryhmä kokoontuu tiistai-iltana.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Seuraamme tilanteen kehittymistä ja esitämme arvion aluehallintovirastolle. Tilannetta käsitellään myös keskiviikkona Kainuun johto- ja tiedotuskeskuksen kokouksessa yhdessä kuntien kanssa, Koukkari toteaa.

Koronarokotukset nyt 1948 syntyneille ja sitä vanhemmille – varaa aika netistä

Koronarokotuksiin ajan voivat nyt varata 1948 syntyneet ja sitä vanhemmat kainuulaiset. Muita rokotusryhmiä ei tällä hetkellä ole avoinna. Ajanvaraus on suositeltavaa tehdä netissä Omasote-palvelusta. Varaus- ja muut asiointiohjeet löytyvät osoitteesta sote.kainuu.fi/koronarokotukset.

Koronarokotusten ajanvarausnumeroon (044 709 3788) pyydetään soittamaan vain omalla ajanvarausvuorolla; numerossa ei anneta rokoteneuvontaa. Soten puhelinpalveluihin riittää normaalitilanteissa yksi soittokerta; numero jää muistiin ja henkilölle soitetaan takaisin. Samasta perheestä rokotusvuorossa olevat voivat varata ajan yhdellä soitolla.

Kainuun sote tiedottaa, että rokotusten lievien sivuoireiden – kuten päänsärky, kuume tai pistoskohdan arkuus – lievittämiseksi on suositeltavaa ottaa tulehduskipulääkettä (esim. ibuprofeenia tai parasetamolia) ennaltaehkäisevästi ja rokotuksen jälkeen oireen mukaisesti. Rokotuksen jälkeen tulee edelleen noudattaa koronatorjunnan varotoimia ja muita ohjeita.

Käsidesit ja kasvomaskit ovat edelleen tarpeen, sillä viruksen uhka ei ole poistunut.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä