Mielipiteet

Lukijan mielipide: Päätöksenteon anarkiaa

MIELIPIDE Kuhmon kaupungin elinvoimavaliokunta teki 11.1.23 päätösehdotuksen Kontion koulujen alueen asemakaavamuutosten nähtäville asettamisesta siten, että Kontion koulun suojelumerkintä jätetään pois. Päätöksenteossa oli menettelyvirhe.

Oletin, että kaupunginhallitus olisi palauttanut asian uudelleen valmisteltavaksi. Näin ei käynyt. Kaupunginjohtaja kuitenkin virkavastuulla käytännössä korjasi virheen ja teki asiassa elinvoimavaliokunnan ehdotuksesta poikkeavan esityksen, jota yksi hallituksen jäsenistä ryhdikkäästi kannatti. Muiden hallituksen jäsenten toimesta runnottiin päätösehdotus asemakaavamuutoksen nähtäville asettamisesta siten, että suojelumerkintä jätettiin pois.

Maankäyttö- ja rakennuslaissa on mm. säännökset asemakaavamääräyksistä, kaavoitusmenettelystä ja vuorovaikutuksesta. Tarkemmin en niiden sisältöön ja suojelumääräyksiä koskevaan oikeuskäytäntöön puutu, koska siihen ei mikään palstatila riitä, eikä siihen tällä kertaa ole edes tarvetta. Kun kaupunginhallitus on jättänyt suojelumerkinnän pois rakennusten kunnon perusteella ja on sen jälkeen itse todennut, että "rakennusten kunto ei ole peruste suojelematta jättämiselle", on se myöntänyt, ettei sillä ole perusteita suojelumerkinnän poisjättämiselle eikä se noudata asiaa koskevia säännöksiä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mitään kansalaiskeskusteluja tai edes kahvipöytäkeskusteluja on turha käydä, koska kaupunginhallituksen enemmistö kuvittelee, että se voi tehdä päätöksiä säännöksiä noudattamatta.

Asia on edelleenkin syytä korjata, jottei kaupungille tai sen julkikuvalle sen enempää vahinkoa ja haittaa aiheutettaisi.

Hannu Karhu

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä