Paikallisuutiset

Maskisuositus helpottuu alle 12-vuotiailla

Viikolla 14 Kainuussa tilastoitiin 710 koronatartuntaa, kun edellisellä viikolla niitä oli 795, Kainuun sote tiedotti keskiviikkona. Kainuun soten testiasemilla testejä otettiin viime viikolla 1956 (viikolla 13 yht. 2156), joista positiivisia oli 36,3 % (37 %).

Ilmaantuvuus ja tartuntariski ovat Kainuussa edelleen korkeita, sote kertoo tiedotteessaan.

Yli 80-vuotiaiden ja ikääntyneiden hoivakodeissa asuvien neljännet koronarokotukset jatkuvat edelleen. Kainuussa tähän ryhmään kuuluvien tehosteita on annettu yli 1500 henkilölle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sairaalahoitoa tarvitsevia koronapotilaita on tällä hetkellä muutamia, eikä määrä aiheuta erityisiä toimenpiteitä.

Henkilöstön poissaolot koronatartuntojen vuoksi ovat vähentyneet, mutta näiden lisäksi muut poissaolot ja työtaisteluiden rajoitukset vaikeuttavat palveluita laajasti. Kainuun sote on jatkanut kiireettömän toiminnan supistuksia.

Yleisiä suosituksia kehotetaan noudattamaan, sillä tartuntoja on edelleen runsaasti. Kainuun koronakoordinaatioryhmä on päivittänyt alueelle annettavia terveysturvallisuusohjeita 13.4. alkaen.

Maskisuositusta on muutettu lasten ja oppilaitosten osalta. Yleinen maskisuositus on voimassa yli 12-vuotiaille kaikissa julkisissa sisätiloissa (ei kouluissa) ja liikennevälineissä tilanteissa, joissa ei voida välttää lähikontakteja, sekä sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteissä asioidessa

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuussa suositellaan riskiryhmiin kuuluvien suojaamisesta vähentämällä vierailuja hoito- ja hoivayksiköihin sekä etä- ja lähityön yhdistämistä terveysturvallisuusohjeet huomioiden.

Yleisesti suositellaan huomioimaan ja noudattamaan terveysturvallisuusohjeita esim. yksityistilaisuuksia järjestettäessä ja ryhmäharrastustoiminnassa.

Tilaisuuksiin tai harrastusryhmiin tulee osallistua ja töihin/kouluun/päiväkotiin mennä ainoastaan oireettomana ja kaikkia lähikontakteja on syytä välttää koronavirusinfektioon sopivien oireiden ilmaantuessa.

Suositusten mukaan, jos asut yhdessä sairastuneen kanssa tai olet ollut lähikontaktissa häneen, vältä ylimääräisiä kontakteja, kunnes sairastuneen oireiden alusta on kulunut 5 vuorokautta. Jos useita perheenjäseniä sairastuu, 5 vuorokautta lasketaan viimeisimpänä sairastuneen oireiden alusta. Jos olet täysin oireeton, voit mennä töihin maskia käyttäen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jää etätöihin, jos se on mahdollista. Oireeton lapsi voi mennä kouluun tai päiväkotiin.

Koronarokotukset suojaavat hyvin vakavilta tautimuodoilta. Suomessa suositellaan neljättä rokoteannosta 80 vuotta täyttäneille, ikääntyneiden hoivakodeissa asuville sekä vaikeasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille. Tehosteannoksen voi antaa kolme kuukautta kolmannen rokotuksen jälkeen.

Kainuussa ensisijainen testausmuoto lieväoireisilla on kotitestaus. Julkisessa terveydenhuollossa koronatestit on suunnattu sote-henkilöstölle ja riskiryhmään kuuluville (ml. raskaus) tai henkilöille, joilla sairauden oireet ovat voimakkaita tai pitkittyviä. Lisäksi suositellaan terveydenhuollon koronatestiä, mikäli henkilö tarvitsee sairaudesta merkinnän koronapassiin tai tartuntatautipäivärahaan oikeuttavan työstä poissaolotodistuksen.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä