Paikallisuutiset

Metsäpalokausi lähestyy ja tähystyslennot käynnistyvät

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto järjestää metsäpalojen lentotähystykset koko Suomessa

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston tehtävänä on järjestää metsäpalojen lentotähystys koko Suomessa. Lentoja tehdään 22 reitillä metsäpaloriskeihin perustuen huhtikuulta syyskuulle. Lennot toteuttaa yleensä paikallinen ilmailukerho tai ilmailualan yritys.

Aluehallintovirasto tiedotti, että vuoden ensimmäiset metsäpalojen tähystyslennot alkavat Suomessa etelämpänä. Valtakunnallisesti tarkastellen lentojen laajamittaisempi käynnistyminen koko maassa ei ole vielä ajankohtaista.

Metsäpalokauteen valmistauduttaessa myös pelastuslaitosten ja tähystyslentojen harjoitustoiminta on käynnistynyt. Harjoituksilla varmistetaan esimerkiksi viestiliikenteen toimivuutta, tilannekuvan välittämistä sekä yleisesti sammutustoimintaan liittyviä asioita metsäpalotilanteessa. Harjoituksia pidetään säännöllisesti, jotta yhteistoiminta metsäpalotilanteessa on tehokasta ja turvallista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Metsäpalojen lentotähystys on lentokoneilla tapahtuvaa valvontaa maastopalojen havaitsemiseksi. Sillä pyritään ehkäisemään maastopalojen leviäminen suureksi, havaitsemalla ne ajoissa. Maastopaloiksi luokitellaan mm. metsäpalot, ruohikkopalot ja turvetuotantoaluepalot.

Tähystyslennot ovat pelastustoimen tehtäviä. Niitä suoritetaan säännöllisesti sekä riskiperusteisesti metsäpalovaroituskauden aikana. Lisäksi lentoja voidaan suorittaa alueen pelastusviranomaisen pyynnöstä, kun kyseessä on esimerkiksi epäselvän savuhavainnon tarkastaminen.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä