Paikallisuutiset

Moottorikelkkailun turvallisuuskoulutusta Metsähallituksen väelle Kuhmossa

Metsähallitus järjestää lähiviikkoina metsätalouden henkilöstölle moottorikelkalla ajamiseen liittyvää turvallisuuskoulutusta Kuhmon lisäksi Pudasjärvellä, Rovaniemellä ja Sodankylässä. Koulutustapahtumiin osallistuu sekä toimihenkilöitä että metsureita yhteensä noin 30 henkilöä.

Metsätaloudessa vastaavia koulutuksia ja perehdytystilaisuuksia on pidetty säännöllisesti 1–2 vuoden välein moottorikelkkaa työssään käyttäville henkilöille. Erityisen tärkeää kyseinen koulutus on kaikille uusille henkilöille, jotka eivät ole moottorikelkkailleet aikaisemmin. Mukana on toisinaan myös kokeneita kelkkailijoita kertaamassa taitojaan.

– Koulutuksessa käydään läpi muun muassa turvallisia ja oikeaoppisia ajotekniikoita sekä kelkan hallintaa erilaisissa maasto-olosuhteissa ja -kohteissa, riskitekijöitä, kiinni juuttuneen moottorikelkan irrottamista, apuvälineiden käyttöä, kelkan huolto- ja korjausnäkökohtia sekä kelkan kiinnitystä ja kuljetusta peräkärryllä, kertoo työsuojelupäällikkö Esa Reponen Metsähallitus Metsätalous Oy:stä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Metsähallituksen mukaan tämän talven lumitilanne luo osaltaan haasteelliset mutta toisaalta myös hyvin realistiset ja vaihtelevat olosuhteet monipuoliselle turvallisuuteen liittyvälle ajoharjoittelulle.

– Moottorikelkan ajamiseen liittyvät turvallisuuskoulutukset liittyvät osaltaan Metsähallituksen vastuulliseen toimintaan huolehtia ja varmistaa henkilöstönsä työntekemiseen liittyvät työturvallisuusnäkökohdat, todetaan Metsähallituksen tiedotteessa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä