Paikallisuutiset

Muun Suomen koronatilanne huolestuttaa myös Kainuussa

Sunnuntain aikana Kainuussa ei ole todettu uusia koronatartuntoja. Ilmaantuvuus on tällä hetkellä 6,9 / 100 000 / 14 vrk.

Perjantaina tietoon tulleessa karanteenissa olleen kajaanilaisen henkilön tartuntaan liittyvässä laajassa altistusketjussa 21 henkilöä on asetettu karanteeniin.

Viikonloppuna Kainuun prikaatissa on todettu koronatartunta kuudella varusmiehellä ja noin 220 varusmiestä on altistunut. Kainuun sote ja Kainuun prikaati toimivat yhteistyössä terveydenhuollon ja epidemiahallinnan toimenpiteiden osalta. Puolustusvoimat vastaa tilanteeseen liittyvästä tiedottamisesta.

– Yleistilanne Suomessa on huolestuttava, erityisesti pääkaupunkiseudulla tartuntariski on suuri ja muissa maakunnissakin ilmaantuvuus on moninkertainen Kainuuseen verrattuna. Altistusilmoitusten perusteella on vain ajan kysymys, koska brittivariantti on hallitseva viruskanta myös Kainuussa. Epidemian voi siis olettaa heikentyvän myös meillä ja tämä näkyy toki myös varuskunnan tilanteessa, kommentoi Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari .

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koukkarin mukaan tulee muistuttaa, että kaikkia ohjeita on noudatettava.

– Tärkeintä on vähentää kontakteja oman perhepiirinsä ulkopuolelta ja pitää turvavälit tai kasvomaskit, kun ollaan välttämättömissä tapaamisissa. Rokotukset eivät tuo tähän asiaan muutosta vielä pitkään aikaan, jatkaa Koukkari.

Koronarokotuksien ajanvaraus avautuu tänään 1943 syntyneille ja sitä vanhemmille sekä yli 16-vuotiaille, joilla on Downin syndrooma. Rokotuksiin pääsee ajanvarauksella; sairausriskiryhmille vain puhelimitse, ikäihmisille myös Omasoten kautta. Mikäli ei vielä kuulu rokotusvuorossa mainittuihin, omaa ajankohtaa ei ole tarpeen erikseen tiedustella.

Koronarokotusohjeistuksessa kainuulaisia kehoitetaan tarkastamaan, oletko rokotusvuorossa. Tänään 15.3 alkaen vuorossa ovat vuonna 1943 syntyneet ja sitä vanhemmat sekä 16 - 69 -vuotiaat, joilla on elin- tai kantasolusiirre, aktiivisyöpähoito, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus tai vaikea krooninen keuhkosairaus, tai Downin syndrooma.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Soita ajanvarausnumeroon 044 709 3788 ja odota takaisinsoittoa (1 - 3 vrk:n kuluessa). Soita ajanvaraukseen vain, jos olet rokotusvuorossa. Numerossa ei anneta rokote- tai muuta terveysneuvontaa.

Muista saapua ajoissa paikkakuntasi rokotuspisteeseen. Käytä kasvomaskia ja pukeudu siten, että olkavarsi on helposti paljastettavissa.

Huolehdi, että saat toisen rokoteannoksen määräajan kuluttua ja jatka ohjeiden mukaisia suojatoimia (kasvomaskit, käsidesi, turvavälit).

Rokotusryhmään kuuluvan tiedot tarkistetaan aikaa varatessa. Seuraavien rokotusryhmien aikoja ei anneta ennakolta.

Koronavilkku-sovellus helpottaa altistuneiden jäljittämistä, kun mahdollisimman moni käyttää sovellusta.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä