Urheilu

Perinteinen Peurahiihto järjestetään lauantaina Kuhmossa

Kuhmon Peurahiihto, koko perheen laturetki, järjestetään tulevana lauantaina 6.3. kello 10.00–13.00 yhteistyössä Kuhmon kaupungin liikuntapalvelujen ja Kuhmo-Skin kanssa. Laturetki toteutetaan omatoimiperiaatteella, kerrotaan järjestäjien tiedotteessa.

Hiihtäjät voivat vapaasti valita lähtöajan sekä lähtöpaikan ja hiihtää haluamansa reitin. Latu-urilla on mahdollisuus edetä sekä perinteisellä että vapaalla hiihtotyylillä. Hiihtoreitit merkataan PEURA-kyltein.

Valittavana on kaksi reittivaihtoehtoa. Reitti 1, eli Hepokankaan lenkki on 13 kilometrin mittainen ja pysyttelee taajaman tuntumassa. Lähtö reitille on mahdollista esimerkiksi Urheilukeskuksesta Unskin Uran kautta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Reitti 2, eli Tulijärven lenkki on 27 kilometrin mittainen ja suuntautuu Etelä-Kuhmon suuntaan Nurmestien taakse. Lähtö reitille on mahdollista esimerkiksi Urheilukeskuksesta Unskin Uran kautta tai Nurmestieltä noin 5 kilometriä Nurmeksen suuntaan, Särkijärven suoran P-alueelta, läheltä paikkaa jossa hiihtolatu ylittää Nurmestien.

Molemmilla reiteillä on tulipaikalla tulet kello 10–13 välillä. Peurahiihdon järjestäjät muistuttavat, että osallistujien tulee varustautua taukoihin omilla eväillä ja hengityssuojaimilla. Suojautuminen on tärkeää etenkin, jos taukopaikat ruuhkautuvat. Eväät toivotaan nautittavan oman seurueen läheisyydessä. Laturetkellä pyydetään huolehtimaan riittävät suojaetäisyydet oman seurueen ulkopuolisiin henkilöihin.

Lumisateen sattuessa latujen kunnossapitotyöt keskitetään Peurahiihtopäivänä Hepokankaan ja Tulijärven lenkeille.

Kivikorven lenkillä (Tulijärven lenkin perällä) pyydetään valjakkohiihtäjien ja maastopyöräilijöiden käyttävän latu-uraa vasta kello 13 jälkeen.

Perinteinen hiihtotapahtuma järjestetään jälleen. Kuva Peurahiihdon lähdöstä vuodelta 2019.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä