Paikallisuutiset

Perjantaina todettu yhdeksän tartuntaa, Kuhmossa karanteeniin määrätty 48 – Pandemiapäällikkö Käsmä-Ronkainen vetoaa kainuulaisiin ja sanoo rokotteiden riittävän, kunhan resursseja saadaan: "Uskon, että ihmiset ymmärtävät"

Perjantaina Kainuussa todettiin yhdeksän uutta koronatartuntaa, Kainuun sote tiedottaa.

Tartunnoista kuusi todettiin Kajaanissa, yksi Puolangalla, yksi Kuhmossa ja yksi ulkopaikkakuntalaisella henkilöllä. Tartunnanjäljitys on osittain vielä meneillään.

Kuhmon koulu- ja päiväkotitartuntoihin liittyen 48 henkilöä on määrätty karanteeniin, heistä kaikki ovat lapsia. Tähän mennessä ei toistaiseksi ole todettu jatkotartuntoja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kajaanin Keskuskoulussa on todettu yksi koronatartunta henkilökuntaan kuuluvalla, johon liittyen kaksi henkilöä on määrätty karanteeniin. Tartunnanjäljitys ottaa yhteyttä altistuneisiin.

Soidinsuon koulun 5B-luokalla on perjantaina todettu yksi ja lauantaina kolme positiivista tartuntaa. Tartunnanjäljitys ottaa yhteyttä huoltajiin jatko-ohjeita ja testausta varten.

Varotoimena koulujen oppilaita on jo pyydetty omaehtoisesti rajoittamaan lähikontakteja ja hakeutumaan koronatestiin, mikäli oireita ilmenee.

Pandemiapäällikkö vetoaa: "toimitaan rauhallisesti"

Koronarokotukset Kainuussa jatkuvat toistaiseksi aiemman ohjeistuksen mukaisesti, Kainuun sote tiedotti aamupäivällä lauantaina.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kuten Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL) kommentoitiin eilen, kunnille täytyy taata resursseja järjestelyihin, jotta rokotuksia voidaan nopeuttaa, pandemiapäällikkö Lea Käsmä-Ronkainen lausuu Kainuun soten tiedotteessa lauantaina iltapäivällä.

"Rokotteita riittää kaikille. Katsomme ensi viikolla rokotusjärjestelyitä ja tiedotamme asiasta lisää mahdollisimman pian."

– Uskon, että ihmiset ymmärtävät, että tämä ei tapahdu ensimmäisten tuntien aikana. Tämän vuoksi pyydämme, että rokotuspisteillä noudatetaan ohjeita ja toimitaan rauhallisesti ruuhkautumisen välttämiseksi, Käsmä-Ronkainen vetoaa.

– Rokotteita riittää kaikille. Katsomme ensi viikolla rokotusjärjestelyitä ja tiedotamme asiasta lisää mahdollisimman pian.

Perjantaisen THL:n koronarokotussuosituksen päivityksen johdosta Kainuussa ryhdytään tarvittaviin muutoksiin mahdollisimman pian.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Toistaiseksi rokotuksia jatketaan aiemman käytännön mukaisesti, eli kolmatta rokoteannosta annetaan yli 18-vuotiaille, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään viisi kuukautta.

Vakavasti immuunipuutteisille kolmas annos voidaan antaa, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä