Paikallisuutiset

Pieni ele -vaalikeräys käynnissä myös Kuhmossa

Pieni ele -vaalikeräys kerää äänestyspaikoilla lahjoituksia kotimaan pitkäaikaissairaiden ja vammaisten hyväksi. Keräykseen voi osallistua käteislahjoituksella, lahjoitustekstiviestillä, MobilePay:lla, www.pieniele.fi -verkkosivuston kautta tai tekemällä lahjoituksen pankkitilille.

Keräys järjestetään Kuhmossa talkoovoimin. Täällä keräystä paikalliosesti toteuttavat yhdessä talkoolaisineen Kuhmon Invalidit, Kuhmon Reumayhdistys, Suomen Akustikusneurinoomayhdistys, Kuhmon Kuuloyhdistys, Kuhmon Hengitysyhdistys, Kuhmon Diabetesyhdistys, Kainuun Näkövammaiset, Kainuun Neuroyhdistys ja Kainuun Munuais- ja maksayhdistys.

Keräyssummasta puolet jää Kuhmoon, toinen puolikas Suomeen valtakunnallisen avuin jakoon, Pieni ele ry:n kautta keräysjärjestelyihin ja yhdistyksen henkilökunnan palkkakuluihin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Aiemmin Vaalikeräyksenä tunnettu, Pieni ele -keräys toteutettu vuodesta 1907 lähtien vapaaehtoisvoimin lipaskeräyksenä äänestyspaikoilla. valtakunnalliset tuotot jaetaan 15 kotimaan vammais- ja terveysjärjestön kesken.

Lahjoituksilla autetaan muun muassa sydänsairaita, epilepsiaa sairastavia, invalideja, sokeita, kuuroja, aivosairaita, lapsia, nuoria ja aikuisia sekä heidän perheitään. Apu voi olla mitä vain opaskoirien kouluttamisesta vertaistukeen ja kuntoutukseen.

Kuhmossa keräyksen kuntavastaavana toimii Erkki Heikkinen Kuhmon Invalidit ry:stä. Hän kertoi, että Kuhmon kaupunki toteuttanut keräyspaikkajärjestelyt hyvin, hommannut muun muassa kuhmo-talolle keräyspöytään pleksin.

Nyt käynnissä olevan ennakkoäänestyksen jälkeen keräys jatkuu Kuhmon äänestyspaikoilla kuntavaalipäivänä 13.6. Kuhmo-talolla on silloinkin keräyspiste talkoolaisineen ja lisäksi keräyslippaat Lentiiran, Iivantiiran sekä Hietaperän äänestyspaikoilla.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä