Paikallisuutiset

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kumosi kokoontumisrajoitukset

Pohjois-Suomen AVI kumoaa voimassa olevat kokoontumisrajoituksensa Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa 1.6.2021 kello 18 alkaen. Näitä alueita koskee edelleen hygieniakäytännöt eli käsien puhdistamismahdollisuus. Kasvomaskin käyttöä suositellaan, eikä oireisena saa tulla paikalle.

Yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin määrätyt aluehallintoviraston kokoontumisrajoitukset lopetetaan Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun kuntien alueilla 1.6. alkuillasta. Päätös koskee tartuntatautilain 58 §:n mukaisia aluehallintoviraston rajoituksia. Tapahtumien järjestäjien tulee kuitenkin edelleen noudattaa tartuntatautilain 58 c §:ssä säädettyjä velvoitteita koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kumoaa voimassa olevat kokoontumisrajoituksensa Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa 1.6.2021 kello 18.00 alkaen.

Vaikka aluehallintovirasto ei enää rajoita kokoontumisia, myös perustason alueita koskee edelleen tartuntalain 58 c pykälän mukaiset hygieniakäytännöt kuten muun muassa mahdollisuus käsien puhdistamiseen, riittävien etäisyyksien ylläpito sekä tilojen ja pintojen puhdistaminen. Lisäksi kunnat ja alueelliset koronakoordinaatioryhmät voivat antaa suosituksia alueilleen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

On tärkeää, että jokainen omalta osaltaan toimii vastuullisesti ja noudattaa tarkoin annettuja turvallisuusohjeita ja suosituksia, jotta kehitys ei käänny huonompaan suuntaan.

Epidemiatilanteen arvioinnin perusteella aluehallintovirasto voi antaa myöhemmin uusia yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoittamispäätöksiä, jos epidemiatilanne heikentyy nykyisestä. Myös kunnat voivat tehdä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten paikallisia rajoituspäätöksiä omalle alueelleen.

Uusi turvallisuusohje tulee tapahtumajärjestäjien tueksi.

Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ovat päivittäneet ohjeistuksen, joka tukee kokoontumisten järjestämistä sekä erilaisen tilojen turvallista käyttöä koronaepidemian aikana. Ohjeistus tukee myös lainsäädännön noudattamista, sillä ohjeessa on myös eritelty lakisääteiset velvoitteet tapahtumien järjestäjille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ihmisten kokoontumisissa on muistettava perusohjeet koronavirustartuntojen leviämisen estämiseksi. Ohjeistuksessa suositellaan kasvomaskin käyttöä, eikä oireisena saa tulla paikalle. Järjestäjän vastuulla on varmistaa riittävät etäisyydet, hygieniataso ja mahdollisuus käsien puhdistamiseen.

Tilaisuuden järjestäjän velvollisuus on seurata ja huomioida aluehallintoviraston lisäksi kunnan tekemiä päätöksiä tilaisuuksien henkilömääristä sekä muista edellytyksistä. Järjestäjän tulee tehdä yhteistyötä kuntien terveysviranomaisten kanssa, jotta viranomaiset voivat tarvittaessa ohjeistaa tartuntatautilain mukaisesti tilannekohtaisten ohjeiden laatimisessa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä