Kolumnit

Pommin nurkka: Kirje joulupukille

Hyvä joulupukki, siltä varalta, että myös kissat kuuluvat ystäviisi, kirjoitan sinulle. Olen Pommi ja asun Kuhmossa. Osoitteen tiedätkin, sillä olen nähnyt tuomiasi lahjapaketteja.

Toivon paljon silakoita, mutta myös muikut käyvät, jos silakoita ei ole. Vastapyydystetyt ovat parhaimpia. Tonnikala on kanssa hyvää, joten sitä myös. Jos mahdollista, niin tuo uusi höyhenpallo. Entisessä ei ole enää höyheniä ja se on muutenkin huono, koska ihmiseni on nuuka.

Sitten toivon, että ihmiseni antaisi aina pyytäessäni ruokaa. Myös aamuyhdeltä, -kolmelta ja -viideltä. Monasti olen pyytänyt kupin täyttämistä tuolloin mutta se on ollut turhaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaiken lisäksi joudun tekemään paljon töitä saadakseni sen hereille ja toimimaan, mutta silti se ei auta.

Ei ole kiva sillä lailla raataa. Vaikka kipuan mahan päälle ja kehotan sitä laittamaan ruokaa, niin se vain kuorsaa. Pitää istua korvan viereen ja korottaa ääntä. Silloin se ehkä herää, mutta on vihainen.

Miksi?

Olen myös nuolaissut naamaa, mutta silloinkin se vain kääntää kylkeä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Voisitko sinä, joulupukki, sanoa sille siitä ruoasta?

Saa uhkailla.

Pommi odottelee jo lahjoja kuusen alle. Kuva: Jarno Hiltunen

Toivon myös paljon rapsutuksia, erityisesti leuan alta. Hännästä saa vetää, mutta ihan pikkuisen vain.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sitten toivon, että hakisit minut ja Lilin, ja veisit meidät poroillasi jonnekin lämpimään. Me ei tykätä talvesta, kun on kylmä. Lili on se naapurin oranssi kissa, tiedät varmaan.

Costa del Sol Espanjassa on hyvä. Tai sitten Turkkiin Alanyaan. Lili erityisesti haluaisi nähdä ne isot hiekkalaatikot meren rannalla. Liliä aina naurattaa, kun hän ajattelee ihmisten makaavan niissä vähissä vaatteissa.

Sinähän käyt kuitenkin siellä viemässä lahjoja, niin ottaisit meidät samalla kyytiin. Me ei viedä reessäsi paljon tilaa.

Niin, ja minä ja Lili ollaan oltu tosi kilttejä koko vuosi. Viime kesänä Lili tosin pyydysti linnun, mutta vain yhden, koska tuli nälkä.

Viime viikolla minä söin salaa ihmiseni lasista jogurttia. Ei se sitä huomannut, joten ei se niin paha ole.

Pommi on 12-vuotias kuhmolainen tyttökissa ja tällä palstalla se kertoo kuulumisiaan.

Pommi odottaa jo lahjoja kuusen alle.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä