Paikallisuutiset

Prikaatilla uusi koronatartunta – eristyksessä 17 positiivista potilasta

Kainuun prikaatissa maanantaina otetuista koronanäytteistä yksi todettiin positiiviseksi, kertoo Kainuun prikaati.

Tällä hetkellä varuskunnan terveysasemalla on 17 koronapositiivista ja yksikkökaranteenissa 42 altistunutta varusmiestä.

Yksikkökaranteenissa varusmiehet ovat tuvittain. Yhdessä tuvassa on 1-5 henkilöä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Prikaatin mukaan heille pyritään järjestämään koulutusta ja liikuntamahdollisuuksia koronaturvallisesti. Karanteenit päättyvät tuvittain eri aikaan riippuen altistuksen ajankohdasta.

Kainuun sote ei puolestaan ole löytänyt yhtään koronatartuntaa viikonlopun jälkeen. Pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkarin mukaan suunta on parempaan päin.

Kainuu on epidemian perustasolla. Koronaviruksen ilmaantuvuus alueella on 19,4 (per 100 000 asukasta / 14 vrk). Positiivisten testien osuus on alle 1 prosenttia ja käytännössä kaikki tartunnat ovat jäljitettävissä.

Koronapandemian aikana Kainuussa on otettu jo noin 50 000 testiä. Ensimmäisestä positiivisesta testistä tuli viime sunnuntaina kuluneeksi yksi vuosi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Todettuja tautitapauksia on tilastoitu maakuntaan 263. Yli 80-vuotiaista kainuulaisista 86 prosenttia ja 75–79-vuotiaista 63 prosenttia on saanut koronarokotteen ensimmäisen annoksen. Koko maakunnan asukkaista rokotettujen osuus on 17 prosenttia.

THL:n mukaan Suomessa on tänään kirjattu 420 uutta koronavirustartuntaa. Uusien tartuntojen määrä on laskussa. Uusia tartuntoja on viimeisen kahden viikon ajalta todettu 8 868, eli 505 tartuntaa vähemmän kuin edeltäneillä kahdella viikolla.

Koronatilanne on Kainuussa perustasolla.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä