Paikallisuutiset

Puutteita kauppojen hyllyillä ei ole odotettavissa

Poissaolot luovat haasteita myymälöiden henkilöstön saatavuuteen tulevina viikkoina. Tavaran saatavuus on varmistettu, eikä puutteita kauppojen hyllyillä ole odotettavissa. Myös ruokahuolto on toiminut häiriöittä kaikissa palveluissa. Tällä hetkellä sairastumiset ja karanteenit vaikeuttavat henkilöstön riittävyyttä päivittäistavaraverkostossa.

Päivittäistavarahuollon yhteistoimintaverkosto kokoontui vuoden 2022 ensimmäiseen verkkokokoukseen 21.1.2022.

– Epidemia jatkuu ja koettelee henkistä kestävyyttä ja kriisinsietokykyä, mutta toivottavasti viruksen teho heikkenee edelleen. Virusmuunnos omikron valtaa alaa ja leviää kulovalkean tavoin, mutta rokotuskattavuuden parantuessa taudin vakavaa muotoa on voitu torjua, ylijohtaja Terttu Savolainen totesi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tautitilanteen odotetaan heikentyvän edelleen tulevina viikkoina.

Valmiusasiamies Ville Anttila Huoltovarmuuskeskuksesta kertoi ajankohtaisista alueellisen huoltovarmuuden ylläpitämiseen liittyvistä asioista. Anttila toimii ohjelmapäällikkönä vasta käynnistetyssä Alue 2030 -ohjelmassa, jonka tavoitteena on pitkäjänteisesti parantaa alueellista huoltovarmuutta kehittämisprojektein.

Anttilan mukaan huoltovarmuuden kannalta kriittisten toimintojen tilanne on jatkumassa haastavana tulevina viikkoina useilla toimialoilla lisääntyvien henkilöstön karanteenien ja sairastumisten vuoksi. Toiminnan jatkuvuuteen on kiinnitetty huomiota kaikilla toimialoilla ja tehty varmistavia toimenpiteitä jo kahden vuoden ajan. Omikron virusmuunnoksesta huolimatta pääosa palveluista on pystytty tuottamaan lähes normaalisti.

Alueelliset kaupan edustajat kertoivat näkemyksensä ajantasaisesta vähittäistavarayhtiöiden alueellisesta tilanteesta ja toimenpiteistä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

TE-palvelut, ELY-keskusten ja TE-toimistojen edustajat esittivät puheenvuorot työvoimatilanteesta. Kuntien edustajat kertoivat muun muassa palveluiden ruokahuollon toiminnasta, joka on ongelmatonta.

Seuraavan kerran päivittäistavarahuollon yhteistoimintaverkosto kokoontuu perjantaina 4.3.2022

Päivittäistavarahuollon yhteistoimintaverkosto on Pohjois-Suomen aluehallintoviraston koolle kutsuma tiedon jakamisen ja keskustelun avoin verkosto alan toimijoille.

Osallistujia ovat Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, Osuuskauppa Arina, Osuuskauppa Maakunta, Koillismaan Osuuskauppa, Osuuskauppa KPO, Kesko Oyj, Kokkolan Halpa-Halli Oy, Tokmanni Group Oyj, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto, Kainuun ELY-keskus, Kainuun TE-toimisto, Oulun kaupunki, Kajaanin kaupunki, Kainuun maakunta, Ylivieskan kaupunki ja Naturpolis Oy.

Tavaran saatavuus on varmistettu, eikä puutteita kauppojen hyllyillä ole odotettavissa. Tällä hetkellä sairastumiset ja karanteenit vaikeuttavat henkilöstön riittävyyttä päivittäistavaraverkostossa.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä