Paikallisuutiset

Raskasta liikennettä valvotaan tehostetusti 24 tuntia

Poliisi valvoo tehostetusti raskasta liikennettä 24 tunnin ajan. Valvonta alkaa tiistaina 11. toukokuuta kello 6 ja päättyy keskiviikkona 12.5. kello 6.

Valvontajakso on samalla osa Roadpol Operation Truck & Bus -valvontateemaa ja siihen osallistuvat kaikki poliisilaitokset.

Liikenneturvallisuuden edistämisen lisäksi valvonnassa kiinnitetään huomiota harmaan talouden ja kuljetusrikollisuuden torjuntaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Valvontaa kohdennetaan erityisesti ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, ajoneuvojen kuntoon sekä kuorman varmistamiseen, joissa puutteita todetaan edelleen eniten.

– Poliisi tekee vuodessa noin 21000 ajo- ja lepoaikatarkastusta, joiden yhteydessä määrätään huomautusten lisäksi sakkoja noin 1800 – 2000 tapauksessa, poliisitarkastaja Kari Onninen Poliisihallituksesta sanoo.

Edellisessä vastaavassa teemassa 2019 tarkastettiin 981 raskasta ajoneuvoa, joista 125:ssa oli merkittäviä ongelmia joko ajo- ja lepoaikojen noudattamisen tai digipiirturin käytössä.

Valvontavuorokauden aikana on tavoitteena tarkastaa yhteensä noin 800 – 900 raskasta ajoneuvoa tai ajoneuvoyhdistelmää.

Ilmatieteenlaitos neuvoo, että parhaiten iho suojataan vaatetuksella ja hakeutumalla varjoon keskipäivän tuntien auringolta.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä